Deceuninck-Quick-Step

Dit is de pagina over Deceuninck-Quick-Step. De Belgische formatie is al sinds 2003 actief in het wielerpeloton en heeft dat telkens gedaan met Quick-Step als sponsor, terwijl er regelmatig van co-sponsor werd gewisseld. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Deceuninck-Quick-Step.

Veel succes, geen Tour de France

Quick-Step is een formatie dat al sinds jaar en dag bekendstaat als een echt all-roundersteam. Coureurs met allerlei specialiteiten staan of stonden onder contract bij Quick-Step en dat heeft dan ook vele (etappe)zeges opgeleverd. Onder meer kasseienspecialisten Tom Boonen en Niki Terpstra, sprinters Mark Cavendish en Fernando Gaviria en berggeiten Sylvain Chavanel en Julian Alaphillipe hebben bij de ploeg gezeten, of rijden daar nog steeds.

Ondanks de aanwezigheid van veel toppers heeft nog nooit een renner van Quick-Step een grote ronde gewonnen. De beste eindklassementen waren er voor Rigobert Uran (Giro 2014) en Enric Mas (Vuelta 2018), toen ze beslag legden op het zilver. Meer successen werden er geboekt in de voorjaarsklassiekers. Onder meer de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, Paris-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Milaan- San Remo zijn meerdere keren gewonnen door een Quick-step-renner. Ook op het gebied van tijdrijden heeft de ploeg veel gewonnen. Zowel Michael Rogers als Tony Martin hebben ieder driemaal het WK Tijdrijden gewonnen, terwijl de ploegentijdrit vier keer richting België ging.

Selectie Deceuninck-Quick-Step 2020

Julian Alaphilippe (Fra)
Joao Almeida (Por)
Shane Archbold (NZL)
Kasper Asgreen (Den)
Andrea Bagioli (Ita)
Davide Ballerini (Ita)
Sam Bennett (Ier)
Mattia Cattaneo (Ita)
Rémi Cavagna (Fra)
Tim Declercq (Bel)
Dries Devenyns (Bel)
Remco Evenepoel (Bel)
Ian Garrison (USA)
Álvaro José Hodeg (Col)
Mikkel Frölich Honoré (Den)
Fabio Jakobsen (Ned)
Bob Jungels (Lux)
Iljo Keisse (Bel)
James Knox (Gbr)
Yves Lampaert (Bel)
Michael Mörköv (Den)
Florian Sénéchal (Fra)
Pieter Serry (Bel)
Stijn Steels (Bel)
Jannik Steimle (Dui)
Zdenek Stybar (Tsj)
Bert Van Lerberghe (Bel)
Mauri Vansevenant (Bel) (vanaf 1 juli 2020)

Officiële ploegsite Deceuninck-Quick-Step

Deceuninck-Quick-Step nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties