Rasmussen nog steeds boos om Tour 2007: 'Rabobank verdeelde EPO in de bus' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Rasmussen nog steeds boos om Tour 2007: 'Rabobank verdeelde EPO in de bus'

Rasmussen nog steeds boos om Tour 2007: 'Rabobank verdeelde EPO in de bus'

Michael Rasmussen is zijn ontslag bij Rabobank in de Tour de France van 2007 nog niet vergeten. De 46-jarige Deen reed in die editie in het geel, totdat zijn ploeg hem halverwege uit de wedstrijd haalde. Een gebrek aan whereabouts voorafgaand aan de Tour werd hem fataal.

'Deels kan ik begrijpen dat er commerciële belangen meespeelden, maar ik denk ze bij Rabobank over het hoofd zagen wat de gevolgen zouden zijn. Want ik ben niet het type dat zich zomaar bij de feiten neerlegt', zo stelt Rasmussen in een interview met Sporza. 'Iedereen binnen het teammanagement wist toen ook wat er gaande was. Het was stom van de ploeg om mij als leugenaar te bestempelen in een periode waarin zij EPO verdeelden in de bus en mij ook in contact brachten met de bloedbank in Oostenrijk.'

Volgens Rasmussen wist Rabobank dat de kopman voorafgaand aan de Tour niet in Mexico was, waar hij wel zei dat hij op dat moment verbleef. De Nederlandse ploeg was ondergedompeld in doping en volgens Rasmussen was het de druk vanuit de hoofdsponsor en de ASO die hem uit de Tour lieten verdwijnen. Het had weinig gescheeld of hij was ermee weggekomen, zegt hij nu. 'Uiteindelijk komt het gewoon neer op ongelooflijk veel pech. Want hoe groot is de kans dat Davide Cassani (oud-renner die vertelde dat hij Rasmussen voor de Tour had gezien in Italië, red.) mij ziet trainen op een regenachtige dag, op 200 kilometer van zijn huis? Dat heeft uiteindelijk wel alles in gang gezet.' (foto: Sirotti 2007)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws