Rebellin weet van geen ophouden: ‘Wil de Italiaanse tricolore dragen’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Rebellin weet van geen ophouden: ‘Wil de Italiaanse tricolore dragen’

Rebellin weet van geen ophouden: ‘Wil de Italiaanse tricolore dragen’

Davide Rebellin wordt in augustus 49 jaar oud, maar is geenszins van plan om te stoppen. Hoewel hij door het coronavirus niet kan koersen, blijft hij gemotiveerd om door te gaan en heeft hij nog één ultiem doel. ‘Het zou een droom zijn om de Italiaanse tricolore te mogen dragen.’

Rebellin is in zijn onderhand lange loopbaan opvallenderwijs nog nooit Italiaans kampioen geweest. En dat steekt toch een beetje bij de Italiaan. Mocht het hem ooit nog lukken om de Italiaanse driekleur te winnen, dan betekent het uiteraard niet dat hij daarna gelijk zal stoppen. ‘Nee, ik zal dan niet stoppen. Ik zou de trui dan graag willen tonen in wedstrijden', vertelt hij in de radio-uitzending Ultimo Chilometro.

Ondanks zijn hoge leeftijd, blijven de ambities van Rebellin onverminderd hoog. ‘Mijn grootste wens is om af te sluiten bij een ploeg waar ik aan de belangrijkste klassiekers kan deelnemen. Dat zou het beste scenario zijn.’ Het is echter zeer twijfelachtig of er nog een ploeg in de WorldTour te vinden is die Rebellin een contract wil geven. De Italiaan heeft wat doping betreft immers een schimmig verleden. Bovendien is het de vraag of hij überhaupt nog goed genoeg is. ‘Ik weet niet wat ik nog zou kunnen presteren. Naast mijn leeftijd heb ik al jaren niet meer aan WorldTour-koersen deelgenomen.’

Rebellin rijdt momenteel voor de kleine Kroatische continentale ploeg Meridiana Kamen Team en moet maar afwachten of er dit jaar nog koersen voor hem op het programma staan. ‘Er staan nog wedstrijden gepland waar continentale ploegen aan mee kunnen doen. Ik hoop dat wij ook als kleinere ploeg kansen zullen krijgen.’ (Foto: Sirotti, 2009)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws