Renners verlaten lockdown: 'Tutorial vinden voor beter remmen dan een idioot' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Renners verlaten lockdown: 'Tutorial vinden voor beter remmen dan een idioot'

Renners verlaten lockdown: 'Tutorial vinden voor beter remmen dan een idioot'

Na weken in lockdown te hebben gezeten, zijn er veel renners in het buitenland die weer mondjesmaat op de weg kunnen én mogen trainen. In de Leiderstrui houdt een overzicht bij van hun ervaringen.

Let op: dit bericht wordt regelmatig aangevuld.

De Kort: 'Het is behelpen, maar ik klaag niet'

Koen de Kort, woonachtig in Andorra, mag ook weer naar buiten. Bij De Telegraaf vertelt hij: 'Het is een stap in de goede richting. Het is prettig dat men de moeite heeft genomen om ons tegemoet te komen, zodat we voorzichtig weer kunnen beginnen. Dat je je opnieuw op de straat mag begeven, voelt al geweldig. Lekker fietsen en wandelen maken het leven een stuk aangenamer.'

De Kort vertelt over het bijzondere systeem waarin hij en de andere wielrenners in Andorra, waaronder Robert Gesink, Jay McCarthy en Louis Meintjes, zich bevinden. Zo zijn er lijsten van wielrenners opgesteld die op bepaalde dagdelen naar buiten mogen. Ook kun je aangehouden worden als je op een verkeerde trainingsdag naar buiten gaat: 'Het is behelpen, maar ik klaag niet.'

Mullen: 'Vergeten hoe ik moet remmen'

Ryan Mullen heeft naar eigen zeggen zeven weken in lockdown gezeten. Op sociale media is te zien dat hij zijn conditie wel onderhouden heeft met Zwiften, maar dat helpt hem kennelijk niet bij het op peil houden van enkele andere basisvaardigheden als wielrenner. In een tweet laat hij weten onder meer het remmen te zijn verleerd:

Van der Sande: 'Rijd het geitenpad het meest omhoog'

Tosh Van der Sande woont in Spanje en mocht daardoor afgelopen weekend weer naar buiten. Zijn trainingsrondje was echter nog beperkt, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad: 'Ik heb hier twee klimmen. De ene is een geasfalteerd geitenpad dat ik het meest op en af rijd: vijf à zes kilometer lang met een stijgingspercentage van acht à negen procent.' Vanaf maandag is er echter goed nieuws voor de Belg: dan mogen de profs door de hele provincie rijden.

Bol: 'Voor zekerheid ook mijn benen scheren'

Één van de weinige voordelen aan de lockdown voor de coureurs was dat er ongetwijfels flink wat minder tijd besteed hoefde te worden aan persoonlijke verzorging, zoals het scheren van benen. Jetse Bol mag in Spanje ook de weg weer op, maar zet voor de zekerheid toch maar het scheermes op zijn benen: 'Denk dat ze me anders niet geloven...'

Trentin

Matteo Trentin houdt altijd wel van een grapje, dus wanneer de Italianen weer naar buiten mogen, is hij er als de kippen bij om via Twitter toe te slaan. De kopman van CCC Team kan zich zo voorstellen dat er nogal wat renners zijn die een tutorial kunnen gebruiken, nu ze na weken op de indoortrainer weer het verkeer in moeten.

Trentin belooft alvast op zoek te gaan naar tutorials voor onder meer 'beter remmen dan een idioot' en 'hoe pin ik mijn nummer zonder in mijn vinger te prikken'. We zijn benieuwd!

(Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws