Sunweb beleeft topdag in Parijs-Tours: Pedersen wint, Nieuwenhuis derde Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Sunweb beleeft topdag in Parijs-Tours: Pedersen wint, Nieuwenhuis derde

Sunweb beleeft topdag in Parijs-Tours: Pedersen wint, Nieuwenhuis derde

Casper Pedersen heeft in Parijs-Tours zijn visitekaartje afgegeven. De renner van Team Sunweb was in de finale van de wedstrijd te sterk voor Benoît Cosnefroy. Hij versloeg de Fransman in een sprint-à-deux.

Normaal staat Parijs-Tours bekend als één van de laatste wielerwedstrijden van het seizoen, maar dit jaar was er wat minder aandacht voor de wedstrijd door de overlap met andere wedstrijden op de vernieuwde wielerkalender. Terwijl er in Frankrijk gestreden werd om de opvolging van Jelle Wallays, werden namelijk ook nog eens Gent-Wevelgem en een zware bergrit in de Giro d'Italia verreden.

Een groep met vijf renners, waaronder de Nederlander Elmar Reinders, kreeg de zegen van het peloton om een vroege vluchtpoging te wagen. Zij kleurden de eerste uren van de koers, maar toen moesten de favorieten voor de wedstrijd nog uit hun slof schieten. Romain Bardet trok na zijn zware val in de Tour de France een keer flink door en de voorsprong van de vijf nam af. In het vervolg van de koers roerden ook andere Fransen als Rudy Molard en Valentin Madouas zich. Het betekende dat de koers ontplofte.

Met een verschroeiende aanval bracht Benoît Cosnefroy zich in een goede uitgangspositie voor de dagzege. Samen met Casper Pedersen verdedigde hij in de slotfase een kleine voorsprong op een groep met vijf achtervolgers. In die groep bevond Joris Nieuwenhuis, ploeggenoot van Pedersen vooraan, zich. De voorsprong van het duo was niet groot, waardoor het tot het einde van de wedstrijd spannend bleef.

Met het dreigende gevaar vanuit de achtergrond bleven de twee vooraan goed samenwerken. Cosnefroy dwong Pedersen op kop richting de finishlijn en begon vervolgens zijn sprint als eerste. Pedersen trok echter sterk door en wist de opkomende Fransman van zich af te houden. In het achtervolgende groepje vervolledigde Nieuwenhuis het podium, waardoor Team Sunweb met twee man op het podium eindigde. (Foto: Screenshot TV3)

Uitslag Parijs-Tours 2020

1. Casper Pedersen
2. Benoît Cosnefroy ''
3. Joris Nieuwenhuis +0.30
4. Valentin Madouas "
5. Warren Barguil "
6. Petr Vakoc "
7. Romain Bardet "
8. August Jensen "
9. Maurits Lammertink +2.11
10. Rudy Molard "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws