Team Jumbo-Visma presenteert dertien talenten en heeft opleidingsploeg rond Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Team Jumbo-Visma presenteert dertien talenten en heeft opleidingsploeg rond

Team Jumbo-Visma presenteert dertien talenten en heeft opleidingsploeg rond

Team Jumbo-Visma gaat in 2020 starten met een opleidingsploeg en heeft daarvoor dertien talenten gepresenteerd. Ze zullen uitkomen op de weg en sommigen ook in het veld of op de mountainbike.

De ploeg, officieel 'Development Team Jumbo-Visma', kiest met Rick Pluimers, Axel van der Tuuk, Lars Boven, Owen Geleijn, Olav Kooij, Hidde van Veenendaal, Mick van Dijke, Tim van Dijke en Gijs Leemreize voor een Nederlandse boventoon. Van de dertien renners komen er zo negen uit eigen land. Zij krijgen gezelschap van Archie Ryan uit Ierland, Finn Fisher-Black uit Nieuw-Zeeland en Michel Hessmann en Maurice Ballerstedt uit Duitsland.

Robert Wagner wordt sportief directeur van het geheel, Jumbo-Visma is nog op zoek naar een tweede man naast de Duitser. Robbert de Groot wordt hoofd jeugdopleiding, met een verleden bij de opleidingsploeg van Rabobank en bij AZ en FC Groningen. Het doel is om het Nederlandse fietsen naar een hoger niveau te tillen, met als wens om talenten door te laten stromen naar de WorldTour. 'Dat is het doel voor de lange termijn, de opleidingsploeg moet de springplank worden voor jonge, talentvolle renners', zo vertelt ploegbaas Richard Plugge. ' (foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws