Tour de l'Avenir wordt geannuleerd: 'Hermetische zeepbel niet gegarandeerd' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Tour de l'Avenir wordt geannuleerd: 'Hermetische zeepbel niet gegarandeerd'

Tour de l'Avenir wordt geannuleerd: 'Hermetische zeepbel niet gegarandeerd'

'Jammer dat we de 57e editie van de Tour de l'Avenir moeten annuleren', begint de organisatie een persbericht over de koers die 14 tot 19 augustus zou plaatsvinden. De populaire rittenkoers voor de talenten van de toekomst gaat in 2020 niet door.

De koers was al gereduceerd naar een formaat van zes dagen. De verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de renners kan de organisatie niet nemen. 'Het hele proces van voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus en een evenement dat plaats bood aan 23 teams, met selecties uit Europese, Afrikaanse, Aziatische en Amerikaanse landen, is niet te doen', vindt organisatie Alpes Vélo.

'De 'hermetische zeepbel' die al deze formaties uit alle delen van de wereld wilden, kon niet worden gegarandeerd.' Het afblazen ging in nauw overleg en met volledig begrip tussen alle wielerpartners die betrokken waren bij deze race. (foto: Sirotti).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws