Tramadol vanaf maart 2019 verboden; renner riskeert uitsluiting of diskwalificatie Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Tramadol vanaf maart 2019 verboden; renner riskeert uitsluiting of diskwalificatie

Tramadol vanaf maart 2019 verboden; renner riskeert uitsluiting of diskwalificatie

Per 1 maart 2019 is Tramadol verboden in het wielerpeloton. Dat zegt UCI-voorzitter David Lappartient tegen La Gazzetta dello Sport. Daarmee wordt afgeweken van de WADA-regels wat betreft medicijngebruik, maar komt de UCI met een eigen regel.

Tramadol heeft de twijfelachtige reputatie dat een coureur door het medicijn meer pijn kan verdragen en dus langer kan doorgaan. Daarnaast kan het door de bijwerkingen ook nog eens gevaarlijk zijn voor de renners. Tramadol kan duizeligheid veroorzaken en dus valpartijen in het peloton.

Om te testen of een renner Tramadol gebruikt, is niet zo moeilijk. Vergelijkbaar met het meten van de bloedsuiker is 1 druppel bloed uit de vinger voldoende om te zien of de stof in het lichaam zit of niet. De straf is uitsluiting van de koers vooraf, of diskwalificatie achteraf.

Giro d’Italia een week later

De UCI wil vanaf 2020 mogelijk de Giro d’Italia een week later verplaatsen, zodat de ronde niet meer overlapt met de Tour of California. Een andere optie is om Californië een week naar voren te halen. Er wordt inmiddels met de organisaties gesproken.

'Tafi rijdt Parijs-Roubaix bij Dimension Data'

Andrea Tafi rijdt Parijs-Roubaix in dienst van Dimension Data, heeft Lappartient laten weten aan La Gazzetta dello Sport. De UCI-voorzitter zei: 'Van wat ik gehoord heb, gaat Tafi bij het Zuid-Afrikaanse team rijden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws