Turgis pakt als ploegmaat Terpstra de winst in Grand Prix Cycliste la Marseillaise Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Turgis pakt als ploegmaat Terpstra de winst in Grand Prix Cycliste la Marseillaise

Turgis pakt als ploegmaat Terpstra de winst in Grand Prix Cycliste la Marseillaise

Anthony Turgis heeft de Grand Prix Cycliste la Marseillaise gewonnen. De ploegmaat van Niki Terpstra bij Direct Energie klopte Romain Combaud uit een kopgroep.

Na een flink gevecht om de kopgroep kregen Romain Combaud (Delko Marseille Provence ), Anthony Turgis (Direct Energie), Julien Antomarchi (Natura4Ever-Roubaix Lille Metropole) en Morne van Niekerk (St-Michel-Auber 93) de ruimte. De teller liep naar maximaal een kleine zeven minuten, daarna schoot het peloton wat in gang.

Met Vital Concept op kop van het peloton bleef het gat naar de kopgroep lange tijd zo'n 5:30, mede omdat de vier vooraan goed samen werkten. Ook met 53 kilometer voor de wielen was het verschil nog dik vijf minuten. Alsof dat het startschot was voor Vital Concept, dat de voorsprong snel terug bracht. Vooraan bleven in de diepe finale Combaud en Turgis over. Valentin Madouas ging vanuit het peloton in de achtervolging.

Op zes kilometer van het einde was het gat met het peloton nog 1:10 op het pak, dat te laat bleek te komen. Madouas kwam niet veel dichterbij, waardoor de twee vooraan het mochten uitmaken. Turgis klopte daarbij Combaud, die zich tevreden moest stellen met plek twee.

Uitslag Grand Prix Cycliste la Marseillaise:

1. Anthony Turgis
2. Romain Combaud
3. Tom Van Asbroeck +0.23
4. Julien Trarieux ''
5. Zico Waeytens
6. Lilian Calmejane
7. Clément Venturini
8. Milan Menten
9. Kévin Le Cunff
10. Aime De Gendt

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws