UCI in de bres voor het milieu: hoge boetes bij (gevaarlijk) weggooien bidon Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

UCI in de bres voor het milieu: hoge boetes bij (gevaarlijk) weggooien bidon

UCI in de bres voor het milieu: hoge boetes bij (gevaarlijk) weggooien bidon

De UCI zal vanaf dit jaar meer dan ooit gaan letten op milieuzaken in het wielrennen. Vooral het dumpen van het afval gaan de renners flink voelen in de portemonnee, weet Het Nieuwsblad.

De aandacht voor het milieu is al jaren in ontwikkeling. Zo wordt er gehamerd op het weggooien van bidons in de buurt van publiek en zijn er ‘waste zones’ ingesteld, waar papiertjes, gelletjes, bidons en overig afval kan worden weggegooid. In 2019 gaat de UCI echter nog verder.

Wie nu een bidon weggooit waar geen publiek staat riskeert een bidon van 176 tot 440 euro. Wie op een gevaarlijke manier een bidon het publiek in gooit kan zelfs een factuur van 881 euro op de mat verwachten. Daarbij komt dat ook de VAR oprukt in het wielrennen en dat deze ook op dit soort dingen gaat letten.

‘Een bidon in de gracht gooien of afval achterlaten op de weg is niet meer van deze tijd’, zegt Philippe Mariën, UCI-commissaris en VAR. ‘We moeten af van renners die overal hun afval achterlaten of naast de ploegleidersauto hun bidon weggooien. WorldTour-profs hebben een voorbeeldfunctie. Met hogere boetes willen we sneller aan image building doen en op een ecologische manier koersen.’

Het betekent niet dat het verboden is om de bidons weg te gooien bij publiek. ‘Zachtjes richting het publiek rollen mag wel, of afgeven bij de ploegauto natuurlijk. Een renner die vol adrenaline een drinkbus richting publiek gooit, is levensgevaarlijk. Je zal zo’n ding eens tegen je neus krijgen. Dat willen we niet meer zien.’ (Foto: Screenshot)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws