UCI over kalender: Grote rondes en monumenten prioriteit, mogelijk overlapping Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

UCI over kalender: Grote rondes en monumenten prioriteit, mogelijk overlapping

UCI over kalender: Grote rondes en monumenten prioriteit, mogelijk overlapping

De UCI is voornemens om later dit seizoen de belangrijkste wedstrijden op de wielerkalender in te halen. Dat laat de wielerbond weten in een persbericht, na een overleg op dinsdag tussen enkele betrokken partijen.

In principe wil de UCI de wedstrijden die nog staan ingepland na april gewoon op de geplande data laten rijden, mocht tegen die tijd het coronavirus onder controle zijn. Daarna geeft de bond de prioriteit aan de drie grote rondes en de monumenten. De Giro d'Italia zal dus als één van de eersten een nieuwe startdatum krijgen. Ook de Tour de France en de Vuelta a Espana zijn belangrijk.

De UCI wil graag de grootste wielerwedstrijden zoveel mogelijk de ruimte geven, naar eigen zeggen 'om de sport zichtbaar te houden'. Hierbij houdt de bond al wel rekening met mogelijke overlapping tussen evenementen, ook buiten de wielersport. Of de vijf monumenten (Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije) allemaal gereden worden op dagen dat er niets anders staat gepland, is dus geen zekerheid.

UCI maakt seizoen langer, met grotere ploegen

Om de vele afgelastingen uit maart en april (en mogelijk ook mei) op te vangen, heeft de UCI de mogelijkheid om het huidige wielerseizoen op te rekken tot 1 november 2020. Ook het aantal renners dat mag deelnemen aan wedstrijden zal vermoedelijk worden uitgebreid. Daar is de UCI in ieder geval coulant in, kondigt het reeds aan. (foto: Sirotti, 2019)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws