UCI treft eerste maatregelen omtrent veiligheid en pakt BinckBank Tour aan Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

UCI treft eerste maatregelen omtrent veiligheid en pakt BinckBank Tour aan

UCI treft eerste maatregelen omtrent veiligheid en pakt BinckBank Tour aan

De UCI heeft maatregelen getroffen om de BinckBank Tour veiliger te maken. Dat heeft het laten weten in een persbericht. Samen met de organisatie zijn verschillende veiligheidsmaatregelen overeengekomen en ook werd er een boete uitgedeeld.

Het nieuws komt in navolging van een eerder persbericht waarin de UCI heeft laten weten dat het meer aan de veiligheid van de renners gaat doen. De BinckBank Tour lijkt als eerste aan de beurt, nadat er vanuit het peloton klachten kwamen over de veiligheid. Zo zou het parcours niet goed zijn afgesloten en ook de uitstekende pootjes van dranghekken in de laatste kilometers waren een mikpunt van kritiek. Als reactie daarop richtte de organisatie al een stuurgroep op.

Daarom zal er in 2020 in de BinckBank Tour een technisch adviseur van de UCI aanwezig zijn om het parcours grondig te inspecteren. Echter, deze adviseur moet door de organisatoren worden betaald. Ook wordt er voor de volgende BinckBank Tour een actieplan opgesteld. Ten slotte kan de status van de BinckBank Tour worden veranderd als er niet voldoende wordt gedaan aan de veiligheid.

Voor de onveilige situatie in de laatste editie krijgt de koersorganisatie een boete ‘als onderdeel van het aanvaarden van de consequenties.’ Ondanks de boete wil de UCI onderstrepen dat er goed met de organisatoren is samengewerkt voor het verbeteren van de veiligheid in de BinckBank Tour. Ook meldt de wielerunie dat er ‘andere procedures gaande zijn’, wat kan wijzen op nog meer maatregelen voor andere koersen. (Foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws