[Update] Alarcon ontkent dopinggebruik en heeft mogelijk excuus met operatie Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Alarcon ontkent dopinggebruik en heeft mogelijk excuus met operatie

[Update] Alarcon ontkent dopinggebruik en heeft mogelijk excuus met operatie

(21 oktober) Raul Alarcon is voorlopig geschorst door de UCI, zo valt te lezen in het document met betrekking tot licentiehouders van de internationale wielerbond. De Portugees zou gebruik gemaakt hebben van verboden middelen of middelen via een verboden methode hebben binnengekregen.

Het is niet bekend wanneer de verboden praktijken plaats zouden hebben gevonden. Ook is er nog niets bekend over de mogelijke strafmaat of om welke middelen het zou gaan. Bij een voorlopige schorsing heeft de renner in kwestie de mogelijkheid om nog een B-staal aan te vragen.

De afgelopen jaren verdedigde Alarcon de kleuren van W52 / FC Porto, waarin hij vele successen boekte. Zo wist hij onder meer twee keer de ronde van zijn eigen land op zijn naam te schrijven. Ook was hij in 2017 de beste in de Ronde van Asturias, voor Nairo Quintana.

Update - 22 oktober 2019 (15.30 uur): Alarcon ontkent dopinggebruik

Alarcon heeft via Facebook zijn vermeende dopinggebruik ontkend. ‘Het zijn allemaal leugens, ik heb niets verkeerds gedaan. Bij het Spaanse antidopingagentschap zeiden ze dat er geen onderzoek tegen me loopt. De UCI heeft me voorlopig geschorst, maar ik heb medisch bewijs dat ik de dopingregels niet heb overtreden. Ik zal mijn onschuld bewijzen’, zo schrijft Alarcon.

Alarcon zou inderdaad een goede verklaring kunnen hebben, want een week voor de dopingcontrole werd hij geopereerd na een aanrijding met een auto en zat aan de medicatie, meldt O Jogo. Dat gold in 2018 voor Rui Vinhas, ook van dezelfde ploeg, die vlak na een ongeluk werd getest. Ook Cesar Fonte van dezelfde ploeg werd een jaar geleden positief getest op geneesmiddel Betamethason.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws