[Update] Familie Scarponi voegt daad bij het woord met 'Fondazione Michele Scarponi' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Familie Scarponi voegt daad bij het woord met 'Fondazione Michele Scarponi'

[Update] Familie Scarponi voegt daad bij het woord met 'Fondazione Michele Scarponi'

Marco Scarponi en zus Silvia hopen met een foundation te zorgen voor minder verkeersdoden. Hun broer Michele Scarponi overleed een jaar geleden door een ongeluk op de fiets.

Afgelopen zondag werd ter nagedachtenis aan de goedlachse Italiaan een grote fietstocht gehouden. Het was iets wat Scarponi graag had georganiseerd als hij was gestopt met fietsen, maar deze tocht in 'zijn' Filottrano kreeg nu een andere betekenis. Broer Marco sprak er confronterende woorden: 'Alles is veranderd op die fatale 22 april, maar in werkelijkheid is er niet veranderd. Ja, voor ons als familie, maar er sterven nog steeds fietsers en voetgangers op de weg. Dus ik vraag: Wat heeft mijn broers dood veranderd? Nog niets', zo citeert Cyclingnews.

Met een foundation hoopt de familie dat te veranderen. 'We kunnen niet accepteren dat er mensen op zo'n gewelddadige manier overlijden op de wegen. Dat mogen we niet meer accepteren. We mogen ook niet accepteren dat er geen instituut is dat kinderen en families helpt die achterblijven. Als mijn oom niet bij het ongeluk was geweest, hadden we het gehoord via Facebook. De wegen zijn niet veilig en dit is geen menselijke stad als we het toestaan dat er ieder jaar vijftien mensen dood gaan op de weg. We moeten geen fietskampioenen zijn, we moeten kampioenen zijn in menselijkheid op de weg.'

Update - 13.24 uur (9 mei 2018)
De familie van Michele Scarponi heeft een foundation opgericht. De zogenaamde 'Fondazione Michele Scarponi' is het gevolg van een oproep van broer Marco Scarponi en zus Silvia om verkeersongelukken tegen te gaan. Zo moet er onder meer iets gedaan worden aan het rijgedrag van mensen in het verkeer en de boodschap voor meer veiligheid op de weg moet breed worden uitgedragen. (foto: Instagram Scarponi)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws