[Update] 'Fuglsang ondanks geruchten dichtbij verlenging contract Astana' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] 'Fuglsang ondanks geruchten dichtbij verlenging contract Astana'

[Update] 'Fuglsang ondanks geruchten dichtbij verlenging contract Astana'

(16 juli 2020) Jakob Fuglsang lijkt de optie te overwegen om zijn tot en met 2021 lopende contract bij Astana te verbreken. Dit om eventueel bij de formatie van Bjarne Riis, het huidige NTT Pro Cycling, aan de slag te kunnen. 'Het lijkt me geweldig om de Tourstart van 2021 in Kopenhagen in een Deens team te kunnen meemaken.'

De laatste winnaar van Luik-Bastenaken-Luik moet dan wel eerst rondom de tafel met zijn huidige teambaas Alexandre Vinokourov, daar hij een contract tot en met 2021 heeft bij Astana. 'Ik moet met Vinokourov mijn contract beëindigen, voordat ik überhaupt aan een overstap kan denken. Vorig jaar, voordat ik mijn verbintenis verlengde, sprak ik ook met Bjarne om een Deens team te starten en destijds is het niet gelukt. Op dit moment ken ik mijn toekomst niet.'

Ondanks zijn doorlopende contract droomt Fuglsang in gesprek met TV2 van een snelle hereniging met Riis, die hem ook al begeleidde in zijn eerste profjaren bij Saxo Bank. 'Als Bjarne een Deense sponsor regelt, lijkt het me geweldig om namens dat team de Tour in Denemarken te starten.' Naast Riis hebben ook Lars Michaelsen en Lars Bak een ploegleidersfunctie bij NTT, terwijl er met Michael Valgren, Michael Carbel en Andreas Stokbro drie Denen in het rennersbestand zitten.

Update - 19 juli 2020 (14.00 uur): 'Fuglsang dicht bij contractverlenging'

In tegenstelling tot wat Jakob Fuglsang eerder tegenover Deense media zei, zit hij volgens Moreno Nicoletti, zaakwaarnemer van de coureur, dicht bij een verlenging bij Astana. Dat vertelt hij tegenover TuttoBici: 'Ik kan je vertellen dat we in gesprek zijn met Vinokourov om zijn contract te verlengen en dat we erg dicht zijn bij een contract tot 2022.' (Foto: Shootmetoo.nl / Instagram: @Remogino1)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws