[Update] Greipel spreekt na operatie: 'Zal nu geduldig moeten zijn' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Greipel spreekt na operatie: 'Zal nu geduldig moeten zijn'

[Update] Greipel spreekt na operatie: 'Zal nu geduldig moeten zijn'

Het regent blessures in het peloton. Ook André Greipel kan een streep zetten door zijn klassieke voorjaar. Dat laat Israël Start-Up Nation, de ploeg van de 37-jarige Duitser, weten in een verklaring.

Greipel raakte dinsdag tijdens een trainingsrit in de buurt van Köln geblesseerd aan zijn schouder. Hij zal ongeveer drie maanden buitenspel staan. 'Absoluut een grote tegenslag voor Greipel en het team', aldus Israël Start-Up Nation pro-manager Kjell Carlstrom. 'Hij begon het seizoen zo goed in de Tour Down Under en liet zien een leider te zijn voor ons. Onze renners Rory Sutherland en Ben Hermans hebben ook zware blessures. Weer slecht nieuws dat we moeten overwinnen. Dat zal niet gemakkelijk zijn.'

Greipel beschrijft het ongelukkige incident tijdens zijn trainingsrit met teamgenoot Rick Zabel: 'Er kwam een auto in onze richting, dus we gingen over een versperring op die kleine weg. Er was water en modder op de weg en op de één of andere manier raakte ik van de weg en verloor mijn evenwicht. Mijn voorwiel gleed weg en ikzelf gleed eerst richting een rots met mijn hoofd en schouder.'

Greipel voelde zich goed genoeg om de rit naar huis voort te zetten, maar niet voordat hij zijn schouder weer naar achteren moest zetten in de hoop dat het goed zou komen. Onderzoek in het ziekenhuis toonde aanzienlijke schade aan de linkerschouder aan. Volgens teamdokter Ortwin Schafer heeft de renner een schouderluxatie en schouderfractuur.

Update - 14 februari 2020 (19.35 uur): Greipel succesvol geopereerd

André Greipel is in Keulen succesvol geopereerd na zijn val op training, meldt zijn ploeg Israel Start-Up Nation op Twitter. Der Gorilla moet door zijn schouderblessures (fractuur en luxatie) wel een streep zetten door het gehele voorjaar. Zijn ploeg gaat er vanuit dat de sprinter in mei pas weer terugkeert in de koers.

Update II - 16 februari 2020 (09.55 uur): Greipel laat van zich horen

André Greipel heeft op Twitter van zichzelf laten horen na zijn operatie. Met een bemoedigend duimpje laat de renner van Israel Start-Up Nation weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat: 'De dokters hebben alles weer op de juiste plek gezet.' Zoals zijn team eerder al liet weten, zal er nu een tijd van revalidatie volgen. 'Ik moet geduldig zijn', zo laat hij weten. (Foto: Sirotti, 2019)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws