[Update] Grøndahl Jansen verkast naar Mitchelton-Scott en gaat voor klassiekers Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Grøndahl Jansen verkast naar Mitchelton-Scott en gaat voor klassiekers

[Update] Grøndahl Jansen verkast naar Mitchelton-Scott en gaat voor klassiekers

(1 augustus 2020) Waar Amund Grøndahl Jansen Jumbo-Visma lijkt te verlaten, gaat Tony Martin waarschijnlijk zijn contract met een jaar verlengen. Dat meldt Wielerflits.

Jansen fietst al een langere tijd voor Jumbo-Visma. In die tijd heeft hij zich bewezen als een belangrijke schakel in de sprinttrein van Groenewegen. Jansen kreeg ook steeds meer kansen van de ploeg om in grotere koersen te rijden. Toch kiest hij voor een andere ploeg, waar hij een nog belangrijkere rol kan krijgen en een beter contract. Om welke ploeg het gaat, is nog niet bekend.

Martin lijkt daarentegen wel te blijven. Hij reed vorig seizoen zeer sterk in dienst van de kopmannen bij de Nederlandse WorldTour-ploeg en dat leverde hem veel waardering van de ploegleiding en zijn ploeggenoten op. In eerste instantie twijfelde de Duitser om na dit jaar nog door te gaan, maar de coronastop bracht hem op andere gedachten. Verder kan ook de andere Duitser in de ploeg, Christoph Pfingsten, zijn contract met een jaar verlengen.

Update - 2 september 2020 (17:20 uur): 'Grøndahl Jansen vertrekt naar Mitchelton-Scott'

Er waren al berichten dat Amund Grøndahl Jansen na dit seizoen zou vertrekken bij Team Jumbo-Visma en volgens Wielerflits zal zijn nieuwe ploeg Mitchelton-Scott worden. De Noor kon naar verluidt op interesse rekenen van maar liefst zes WorldTour-ploegen. Onder de geïnteresseerde ploegen waren naast Mitchelton-Scott ook Movistar, Astana, NTT Pro Cycling en UAE Team Emirates. Grøndahl Jansen staat bekend als een sterke klassieke renner en heeft ook zijn waarde in een sprinttrein. Bij Mitchelton-Scott zal hij ook in die rollen worden uitgespeeld. Momenteel is de Noor actief voor Jumbo-Visma in de Tour de France.

Update II - 15 september 2020 (9.24 uur): Grøndahl Jansen tekent bij Mitchelton-Scott

De kogel is door de kerk: Amund Grøndahl Jansen tekent inderdaad bij Mitchelton-Scott. De sterke Noor wil zich daar vooral gaan laten zien in de klassiekers, zegt hij op de ploegsite. 'Ik wil resultaten halen in de kasseiklassiekers in de lente. Dat is de komende twee jaar mijn grote doel. De rest van het jaar wil ik anderen helpen om resultaten te halen.' De Noor tekent een contract tot en met 2022. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws