[Update] Hoger beroep tegen Van Aert pas voor mei 2021 op de agenda Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Hoger beroep tegen Van Aert pas voor mei 2021 op de agenda

[Update] Hoger beroep tegen Van Aert pas voor mei 2021 op de agenda

(26 november 08.25 uur) Dinsdag wordt er in de rechtbank in Mechelen een nieuw hoofdstuk aan de zaak tussen Wout van Aert en Nick Nuyens toegevoegd. Van Aert verbrak zijn contract in september van 2018 met Sniper Cycling wegens een ‘vertrouwensbreuk’. Op 22 oktober eiste Nuyens 1.15 miljoen euro schadevergoeding van Van Aert.

De rechter zal dinsdag uitspreken of Van Aert die 1.15 miljoen euro aan Nuyens moet gaan betalen. Een bedrag dat Van Aert ‘volledig scheefgetrokken’ noemt. Deze zal hij echter alleen moeten betalen als de rechter gelooft dat zijn contractbreuk een onrechtmatige was.

Toch zal de zitting van vandaag mogelijk niet het laatste hoofdstuk zijn. ‘Het gaat om heel veel geld’, zegt advocaat Walter Van Steenbrugge tegen Het Laatste Nieuws. ‘Dit is nog maar het begin, het voorgeborchte van wat komen gaat.’ Beide partijen kunnen nog in hoger beroep.

Update - 26 november 2019 (14.19 uur): Van Aert vrijgesproken door rechtbank

De rechtbank in Mechelen heeft Wout van Aert gelijk gegeven in de zaak met en tegen Nick Nuyens. Volgens de rechter was de 'vertrouwensbreuk' een goede 'dwingende reden' voor Van Aert om zijn contract bij Veranda's Willems-Crelan te verscheuren.

De uitspraak betekent dat Van Aert geen schadevergoeding van 1.15 miljoen euro hoeft te betalen en dat Nuyens opdraait voor de gemaakte kosten tijdens de rechtszaak. Nuyens kan nog wel in hoger beroep en later in cassatie gaan.

‘Wout was uiteraard bijzonder opgelucht’, reageert advocaat Walter Van Steenbrugge bij Het Nieuwsblad. ‘Hij kan nu mentaal rust vinden en zich volledig concentreren op de sport. We hadden deze uitspraak verwacht. Het wielrennen is niet alleen door het sportieve, maar ook omwille van het medische aspect bij uitstek een sport waar er vertrouwen moet zijn tussen werkgever en werknemer. Dat was hier niet langer het geval.’

Wel verwacht kamp-Van Aert dat Nuyens in hoger beroep zal gaan. ‘Maar je begint liever met een minuut voorsprong dan met een minuut achterstand.’ In een eerste reactie liet Van Aert het volgende weten: ‘Gerechtigheid is geschied.’

Update II - 26 november 2019 (19.05 uur): Nuyens gaat in hoger beroep

Nick Nuyens heeft aan Het Laatste Nieuws laten weten in hoger beroep te gaan. Volgens de Belg is de uitspraak gebaseerd op één getuigenverklaring van Niels Albert en daar kan hij zich niet bij neerleggen.

'Wij hebben vier getuigenverklaringen die bevestigen dat het onmogelijk was om met Wout van Aert te werken. We begrijpen niet waarom die getuigenverklaringen niet zijn weerhouden', vertelt Rudi Desmet, de advocaat van Nuyens.' Het hoger beroep zal plaatsvinden bij het Arbeidshof in Antwerpen.

Update III - 5 mei 2020 (09.23 uur): Hoger beroep pas medio 2021 uitgevoerd

Toen Nuyens in november 2019 in hoger beroep ging, had hij ook niet verwacht dat corona de kop op zou steken. Daardoor zal dat hoger beroep nu moeten wachten tot mei 2021, volgens Het Nieuwsblad. De uitspraak daarvan zal dan in juni van dat jaar bekend worden. Van Aert zal dus nog even moeten wachten tot hij écht zeker weet dat hij zijn miljoen in zijn zak mag houden. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws