[Update] Nuyens eist ruim miljoen van Van Aert: 'Volledig scheefgetrokken bedrag' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Nuyens eist ruim miljoen van Van Aert: 'Volledig scheefgetrokken bedrag'

[Update] Nuyens eist ruim miljoen van Van Aert: 'Volledig scheefgetrokken bedrag'

(22 oktober, 9.32 uur) Het is vandaag (dinsdag 22 oktober) een zeer belangrijke dag voor Wout van Aert. De Belg hoort namelijk in de rechtbank of zijn contractbreuk bij Sniper Cycling, oftewel Veranda’s Willems-Crelan, rechtvaardig was.

Van Aert verbrak zijn contract in september van 2018, terwijl hij nog een verbintenis had tot eind 2019. Dat deed hij omdat er zich een ‘ernstig incident’ had voorgedaan en er ‘geen mogelijkheid meer was om samen te werken’, zo luidden de verklaringen destijds. Dat zou te maken hebben met het gedrag van Nick Nuyens.

De teammanager zou personeel van de ploeg belastende verklaringen over Van Aert hebben laten afleggen, wat voor Van Aert reden was om uit de ploeg te stappen. Twee tot drie maanden later werd de overstap van de oud-wereldkampioen veldrijden naar Jumbo-Visma bekendgemaakt.

Vandaag wordt in de rechtbank beslist of Van Aert gelijk had. Als dat zo is, is er niks aan de hand, maar wordt het verhaal van Van Aert als onwaar bestempeld, kan hem dat nog flink voor zijn hoofd stoten. Nuyens eist een schadeloosstelling van ruim een half miljoen euro. De UCI zou Van Aert nog een boete van 50.000 euro en een schorsing kunnen geven.

Update - 22 oktober 2019 (15.34 uur): Nuyens eist hogere schadeclaim dan gedacht

Nick Nuyens gaat geen genoegen nemen met de eerder genoemde half miljoen euro aan schadevergoeding voor de contractbreuk van Wout van Aert. Dat heeft hij in de rechtbank laten weten, waar vandaag een definitieve uitspraak van de rechter zal komen. Via zijn advocaat heeft Nuyens liefst 1.15 miljoen euro geëist van Van Aert, mocht de rechtbank de renner in het ongelijk stellen, weet Het Laatste Nieuws.

Update II - 22 oktober 2019 (16.04 uur): Toch geen 'D-day' in de rechtbank

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving komt er vandaag geen uitspraak over de zaak-Van Aert. Dat melden Belgische media. Nuyens heeft dinsdag 1.15 miljoen euro geëist van Van Aert, maar of hij deze ook moet betalen, wordt pas op 26 november besloten.

Update III - 22 oktober 2019 (16.52 uur): Van Aert: 'Volledig scheefgetrokken bedrag'

Wout van Aert heeft verbaasd en verbolgen gereageerd op de eis van Nuyens. ‘Een volledig scheefgetrokken bedrag’, noemt de Jumbo-Visma-renner het bij Het Nieuwsblad. ‘Ik zou het heel raar vinden als ik daarvoor veroordeeld zou worden.’ Ook zegt Van Aert: ‘Het was me niet om geld te doen destijds, maar om mijn carrière. Toen ik niet op hun contractvoorstel inging, kwam ik in een situatie terecht waarin ik niet terecht wou komen.’

Wat er allemaal precies gebeurd is, is onbekend, maar Van Aert vat het samen met: ‘Hoe het allemaal gelopen is, leidde tot een gigantische vertrouwensbreuk. Het is jammer dat zulke dingen niet sneller kunnen worden beslecht, maar dat is hoe de zaken lopen en het was de enige beslissing die ik kon nemen.’

(Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws