[Update] Peloton staakt in Luxemburg; eerste honderd kilometer geneutraliseerd Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Peloton staakt in Luxemburg; eerste honderd kilometer geneutraliseerd

[Update] Peloton staakt in Luxemburg; eerste honderd kilometer geneutraliseerd

(15 september 2020) Jacopo Guarnieri heeft op Twitter zijn gal gespuwd over de organisatie van de Ronde van Luxemburg. Volgens hem waren er meerdere gevaarlijke situaties in de koers, waar de UCI volgens hem iets aan moet doen.

Hij kookt van woede, zo blijkt uit zijn tweets. De renner van Groupama-FDJ zag bijvoorbeeld heel veel geparkeerde auto's in de laatste vijf kilometer. Op het beeld was ook te zien hoe Tony Gallopin op een rotonde verschillende rijdende auto's moest ontwijken. Het blijft daar niet bij, want volgens Guarnieri stond er op vier kilometer zelfs een bus geparkeerd.

Daarnaast was de aanloop naar de slotheuvel aflopend, waardoor de renners met zeventig kilometer per uur met die auto's te maken kregen. Het verkeer ging ook gewoon door, wat erin resulteerde dat Ignatas Konovalovas voor een rood stoplicht moest wachten. Dat kostte hem tien seconden.

Update - 16 september 2020 (11.32 uur): Peloton staakt in Ronde van Luxemburg

De tweede etappe in de Ronde van Luxemburg heeft tot een staking bij de renners geleid. Na achttien kilometer kneep het peloton in de remmen, nadat er opnieuw veel auto's op het parcours stonden en reden. Minutenlang werd er gediscussieerd met de wedstrijdleiding, met als uitkomst dat de eerste tachtig kilometer geneutraliseerd zou worden afgelegd. Pas op het lokale finale-circuit zal er weer gekoerst worden. Hier worden er drie van afgelegd.

(Foto: Twitter Joe Geimer)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws