Van Aert in voetsporen Roglic en Kruijswijk met hypermodern tijdritstuur Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van Aert in voetsporen Roglic en Kruijswijk met hypermodern tijdritstuur

Van Aert in voetsporen Roglic en Kruijswijk met hypermodern tijdritstuur

Wout van Aert maakte in 2019 al flinke indruk in de tijdrit, door onder meer het Belgisch kampioenschap en een tijdrit in het Critérium du Dauphiné te winnen. Hij hoopt echter nóg beter te worden op de discipline en daarvoor wordt ook aan zijn materiaal geschaafd.

Van Aert krijgt volgend jaar een fiets met een gepersonaliseerd stuur in de tijdrit. ‘Dat nieuwe stuur is gemaakt op basis van een afdruk van mijn armen en is ook lichter omdat het uit carbon bestaat’, vertelt Van Aert aan Cycling.be, dat weet dat het stuur zo’n zestig gram zal wegen.

Primoz Roglic was in de Giro de eerste die met zo’n stuurtje reed, Steven Kruijswijk en George Bennett volgden. ‘Gezien het lage gewicht is het een voordeel in het klimwerk, al is zo’n stuur uiteraard ook zeer aerodynamisch. Hoeveel procent verschil het precies maakt, weet ik niet’, aldus Van Aert.

‘Ik zie het als een stapje in mijn ontwikkeling als tijdrijder. Ik kon dit seizoen voor het eerst rekenen op hyperprofessionele ondersteuning, dus ik denk dat ik nog wel wat progressie kan boeken. Ik kan vooruitgang boeken op het vlak van aerodynamica en in principe zal ik ook nog een tikkeltje sterker worden. Tijdrijden zal in de toekomst een belangrijk doel blijven’, besluit Van Aert. (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws