Van Emden schenkt Nederland de zege in Chrono des Nations, Roglic derde Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Van Emden schenkt Nederland de zege in Chrono des Nations, Roglic derde

Van Emden schenkt Nederland de zege in Chrono des Nations, Roglic derde

Jos van Emden heeft op de valreep van het wielerseizoen nog een zege weten te boeken. In de Chrono des Nations was de Nederlander de snelste in een race tegen de klok.

De renner van Jumbo-Visma wist bij het eerste tussenpunt al direct de snelste tijd neer te zetten. Hij was daarmee rapper dan Filippo Ganna en Primoz Roglic. Het tweetal zou uiteindelijk samen met Van Emden, op gepaste afstand, op het eindpodium mogen verschijnen.

Rasmus Quaade leek nog even roet in het eten te gooien voor de Nederlands kampioen tijdrijden, want hij pakte aan het tweede tussenpunt een voorsprong van dertien seconden op Van Emden. De Deen kon dat tempo echter niet volhouden en zag in no-time zijn voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Thomas de sterkste bij de vrouwen

Ook bij de vrouwen stond de landenwedstrijd tegen de klok op het programma. Daar was het Leah Thomas die iedereen naar huis reed. Met een voorsprong van 41 seconden op de nummer twee, Vita Heine, mocht zij na afloop de bloemen in ontvangst nemen. Emma Cecile Norsgaard legde beslag op de derde plek in de eindnotering. (Foto: Sirotti)

Uitslag Chrono des Nations

1. Jos van Emden
2. Filippo Ganna +0.11
3. Primoz Roglic +0.19
4. Rasmus Quaade +0.41
5. Mikkel Bjerg +0.57
6. Michael Valgren +1.18
7. Martin Toft Madsen "
8. Jan Tratnik +1.28
9. Justin Wolf +1.31
10. Niki Terpstra +2.12


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws