Verrassende ritzege Dal-Cin in derde rit virtuele Tour de France Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Verrassende ritzege Dal-Cin in derde rit virtuele Tour de France

Verrassende ritzege Dal-Cin in derde rit virtuele Tour de France

De derde etappe van de virtuele Tour de France is verrassend gewonnen door Matteo Dal-Cin. De Canadese wielrenner van Rally Racing bleek in de massasprint het best te timen. NTT Pro Cycling behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Met Ryan Gibbons in de leiderstrui begon het peloton aan de derde etappe van de Virtual Tour de France. Met slechts twee beklimmingen van de derde categorie op het programma kregen de renners weinig kansen om het verschil met de concurrentie te kunnen maken. Toch roerden enkelen zich al vroeg in de rit, waardoor er een kleine schifting was ontstaan. Onder meer Gibbons was van de partij in de groep van ongeveer dertig renners.

Na het hoge tempo in het begin van de wedstrijd brak er een periode van luwte aan. De renners draaiden rond en bestookten elkaar niet of nauwelijks met versnellingen. Uiteindelijk was het Alex Kirsch in de laatste ronde van het parcours die een aanval inzette. De Luxemburger van Trek-Segafredo kreeg echter weinig ruimte van het achtervolgende groepje en werd niet veel later alweer teruggegrepen.

Veel aanvalspogingen, Dal-Cin slaat toe in sprint

Bij ingang van de laatste vijf kilometer probeerde Charlie Quarterman het een keer, maar ook hij wist niet te ontkomen aan de greep van het groepje. Kamil Gradek, bedrijvig in het eerste deel van de rit met de volle buit op de eerste beklimming, slaagde evenmin met zijn aanvalspoging. Alles leek erop te wijzen dat het peloton, net als bij de vrouwen, zou afstevenen op een eindsprint.

De laatste kilometers zorgden niet voor extra demarrages. Richting de slotfase van de koers was het Gibbons die al vroeg zijn sprint aanging, maar hij kon niet voorop blijven. In de laatste meters werd hij door meerdere renners overrompeld, waarna het uiteindelijk Dal-Cin bleek te zijn die het best getimed had. Koen de Kort eindigde als beste Nederlander uiteindelijk op plek zeven. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 3 Virtual Tour mannen:

1. Matteo Dal-Cin
2. Jake Stewart
3. Callum Scotson
4. Ethan Hayter
5. Ryan Gibbons
6. Rasmus Tiller
7. Koen de Kort
8. Lorenzo Manzin
9. Jonas Rutsch
10. Alex Kirsch

Klassement na etappe 3 Virtual Tour mannen:

1. NTT Pro Cycling
2. Rally Racing
3. Trek-Segafredo
4. Alpecin-Fenix
5. Israel Start-Up Nation
6. EF Pro Cycling
7. Mitchelton-Scott
8. Team INEOS
9. CCC Team
10. AG2R La Mondiale

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws