'Waarom aanvallen als je toch niet toont dat je iets tussen je benen hebt hangen?' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

'Waarom aanvallen als je toch niet toont dat je iets tussen je benen hebt hangen?'

'Waarom aanvallen als je toch niet toont dat je iets tussen je benen hebt hangen?'

Ryan Mullen heeft na de tweede etappe van Santos Tour Down Under uitgehaald naar de vluchters, die er in de eerste twee ritten niet voor wilden gaan. Twee keer al gingen de aanvallers vroeg rechtop zitten om zich te laten inrekenen. Volgens Mullen had het gevolgen voor de finale.

Een volledig peloton stormde op de laatste kilometer af en daarin werd hard gevallen. 'Het helpt niet mee dat geen van de twee vluchten ballen heeft getoond. Waarom aanvallen als je toch niet gaat tonen dat je iets tussen je benen hebt hangen? Probeer het in ieder geval tot de finish te halen', aldus een verontwaardigde Mullen op Twitter.

De tweet is een reactie op Nathan Haas, die in zijn eerste reactie stelt dat de hoge temperatuur in Australië zorgt voor crashes. 'We moeten door de hitte allemaal lang wachten voordat we aan de finale beginnen, anders krijg je een finish zonder vuurwerk. Het betekent dat meer renners fris zijn en risico's nemen. Dit is geen klacht, alleen een opinie.'

Rohan Dennis mengt zich in de discussie als Haas tegen Mullen zegt dat vluchten in de Tour Down Under nog nooit zin heeft gehad. 'Fout', antwoordt Dennis. 'Cameron Meyer won de Tour Down Under dankzij een vluchtpoging. En in 2012, één van de warmste edities ooit, ging Will Clarke er solo vandaar en bleef hij weg op Stirling. Ik heb in de Vuelta a Espana nog nooit een vluchter rechtop zien zitten.' (foto: Tour Down Under Printscreen)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws