Wat maakt Evenepoel zo goed? 'Soms geloof ik niet dat hij pas twintig is' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Wat maakt Evenepoel zo goed? 'Soms geloof ik niet dat hij pas twintig is'

Wat maakt Evenepoel zo goed? 'Soms geloof ik niet dat hij pas twintig is'

Met zijn eindzeges in de Ronde van Algarve en de Vuelta San Juan begon Remco Evenepoel zijn seizoen als een komeet. 'Wie kan hem stoppen?' was een veelgestelde vraag onder de wielervolgers. Het antwoord op die vraag is het coronavirus, wat Evenepoel net zoals de rest van het peloton een halt heeft toegeroepen.

VeloNews besloot het supertalent Evenepoel te ontleden en ging in gesprek met enkele ervaren figuren uit de wielerwereld. Hendrik Redant, sportief directeur van Team NTT, deed ook zijn zegje. 'Remco is zo gedreven, gefocust en gemotiveerd. Hij lijkt veel ouder dan hij is. Als hij gezond blijft kan hij de nieuwe Merckx worden. Als er iemand in België de Tour kan winnen, is het Remco.'

Ook ploegmaat Pieter Serry wordt aan de tand gevoeld, hij kan er eveneens niet bij dat Evenepoel slechts twintig is. 'Als je kijkt naar zijn leeftijd en datgene wat hij al bereikt heeft. Het is echt ongelofelijk, helemaal als ik dat vergelijk met mezelf op die leeftijd. In België is hij al een legende.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws