Westra kende geen ‘Ik Vertrek-taferelen’ in Spanje: ‘We hadden geen klachten’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Westra kende geen ‘Ik Vertrek-taferelen’ in Spanje: ‘We hadden geen klachten’

Westra kende geen ‘Ik Vertrek-taferelen’ in Spanje: ‘We hadden geen klachten’

Niet alleen de profwielrenners moeten voorlopig vanwege het coronavirus pas op de plaats maken, maar ook de ex-renners. Zo wilde Lieuwe Westra samen met zijn Australische vrouw Ingrid voortvarend beginnen met hun wielerhotel Casa Ciclismo in Calpe, maar ook dat ligt nu stil. In gesprek met de Leeuwarder Courant vertelt Westra over zijn avontuur in Spanje.

‘We waren er écht klaar voor’, zegt Westra over de normaal altijd drukke voorjaarsperiode, waarin hij veel gasten hoopte te ontvangen. De afgelopen winter was de Fries samen met zijn vrouw vooral druk met de verbouwing van hun Bed and Breakfast/wielerhotel. Waar we in de tv-serie Ik Vertrek vaak zien dat de bouwplannen in het buitenland niet precies verlopen als gepland, ging het bij Westra vlekkeloos. ‘We hadden geen klachten. In drie maanden was het klaar.’

De keuze voor een wielerhotel aan de Costa Blanca was geen moeilijke voor de winnaar. Gedurende zijn profjaren kwam hij maar al te graag naar de regio om zich voor te bereiden op wedstrijden. ‘Het weer is altijd goed en je kunt heerlijk fietsen door het prachtige en glooiende landschap. Niets voor niets bereiden vele wielrenners hier hun seizoen voor.’

Westra: ‘Ik mag niet lossen op een klim’

Hoewel Westra niet meer de vele fietsuren hoeft te maken die als professional nodig zijn, zit Het Beest verre van stil. Hij wil namelijk geen gek figuur slaan tegenover zijn gasten, mochten ze samen met hem een tocht willen maken. ‘Ik hoef geen wereldkampioen meer te worden, maar ik mag ook niet lossen op een klim. Ik weet hoe het gaat: ze willen allemaal de ex-prof Lieuwe Westra even testen.’ Met 5500 kilometer op de teller is de winnaar van etappes in Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië en het Critérium du Dauphiné alvast goed op weg. (Foto: Sirotti, 2016)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws