WK 2023 naar Schots Glasgow; alle wielerdisciplines voor het eerst bij elkaar Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

WK 2023 naar Schots Glasgow; alle wielerdisciplines voor het eerst bij elkaar

WK 2023 naar Schots Glasgow; alle wielerdisciplines voor het eerst bij elkaar

Glasgow mag in 2023 het WK wielrennen organiseren. Dat heeft de UCI vrijdag bevestigd in een persbericht. De Schotse stad vult zo het laatste gat voor de komende jaren, met achtereenvolgens Yorkshire (2019), Zwitserland (Valais, 2020), Vlaanderen (Leuven, 2021), Australië (Wollongong, 2022), wederom Zwitserland (2024) en Afrika (2025).

Het WK 2023 zal in augustus plaatsvinden en zoals altijd twee weken duren. In totaal staan er dertien disciplines op het programma, met uiteraard de wegwedstrijden als hoogtepunten. Glasgow organiseerde in 2007 reeds het WK Mountainbike en in 2014 het WK baanwielrennen. In 2018 werd het EK wielrennen verreden in Schotland.

De UCI meldt in het persbericht dat de infrastructuur in Glasgow van 'wereldklasse' is. Men heeft met het Sir Chris Hoy Velodrome en het BMX Centre bovendien al een uitvalsbasis. UCI-baas David Lappartient is dan ook blij: 'Glasgow en Schotland hebben veel ervaring in het organiseren van grote evenementen. Ik ben ervan overtuigd dat het een groot succes zal worden en kijk uit naar de voorbereidingen.'

Vanaf 2023 alle wielerdisciplines in één stad

Naast de wegwedstrijden en tijdritten voor alle categorieën bestaat het WK in 2023 voor het eerst ook uit baanwielrennen, para-cycling, mountainbiken en BMX. Op die manier brengt de UCI alle wielerdisciplines voor het eerst samen. Dit zal vanaf 2023 iedere vier jaar gebeuren. (foto: Movistar / Photo Gomez Sport)

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws