Goed nieuws vanaf de baan: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland zijn weer vrienden na pittige ruzie Baanwielrennen
Baanwielrennen

Goed nieuws vanaf de baan: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland zijn weer vrienden na pittige ruzie

Goed nieuws vanaf de baan: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland zijn weer vrienden na pittige ruzie

Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland kunnen het weer met elkaar vinden, zo vertellen de twee tijdens het EK baanwielrennen aan de NOS. Beide baantoppers lagen de afgelopen maanden met elkaar overhoop, maar de vrienden van weleer hebben elkaar weer gevonden.

Terug naar augustus, toen een gewezen kameraadschap plots onder hoogspanning kwam te staan. Lavreysen greep in die periode terug naar zijn oude trainer Hugo Haak en daar vond Hoogland wel wat van. Bondscoach Mehdi Kordi werd gepasseerd door Lavreysen. 'Ik merk wel dat ons team héél individueel is geworden. En dat is in mijn nadeel. Vroeger met Nils van ’t Hoenderdaal, Matthijs Büchli en Hugo Haak waren we non-stop met zijn vieren aan het kijken: wat kan er beter? Hoe kunnen we anders trainen? Ik merk gewoon dat dat nu heel erg voor een ieder wordt gehouden. Ieder voor zich, ja', hoorden we Hoogland zeggen.

Lavreysen reageerde verbaasd. 'Na het WK gaan we wel samen zitten. Het is heel belangrijk dat dit gladgestreken wordt en ik zie ook geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen.' Hoogland stelde op zijn beurt dat hij niet zo'n zin had om te praten. Hoofdcoach van de KNWU, Jan van Veen, moest eraan te pas komen om de boel te sussen. 'Waar al het succes ooit begon als een vriendengroep, is dat het nu niet meer. Dat is denk ik wel een terechte constatering. Maar dat hoeft ook geen voorwaarde voor succes te zijn.'

Nu, vijf maanden later, staan Hoogland en Lavreysen op het EK baanwielrennen en kwam uiteraard de vraag voorbij hoe het nu tussen hen gaat. Het antwoord was positief: 'Tussen ons is eigenlijk niet veel veranderd. We hebben samen zesdaagsen gereden en bij het afgelopen NK gewoon plezier gehad. En ook het trainen samen gaat hartstikke lekker. Het is oprecht gezellig weer', aldus Lavreysen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws