[Update] Van Riessen mag eindelijk naar huis na crash op Olympische Spelen Baanwielrennen
Baanwielrennen

[Update] Van Riessen mag eindelijk naar huis na crash op Olympische Spelen

[Update] Van Riessen mag eindelijk naar huis na crash op Olympische Spelen

(5 augustus 2021) Laurine van Riessen zag op donderdag abrupt een einde komen aan haar droom voor een medaille bij de Keirin. De Nederlandse kwam in de eerste kwartfinale in actie, maar ging met nog anderhalve ronde te gaan keihard onderuit.

Van Riessen startte goed, maar werd langzaam maar zeker ingesloten. In een bocht raakte ze met haar voorwiel het wiel van haar voorganger en was er geen ontkomen meer aan. De Britse Katy Marchand werd meegenomen in de val van Van Riessen. Nadat de 33-jarige Van Riessen even behandeld was langs de kant van de baan, werd ze uiteindelijk per brancard afgevoerd.

Later op de middag werd de ernst van de blessures van de Nederlandse sprintster duidelijk: ze moet een kruis zetten door het sprinttoernooi op de Spelen met onder meer enkele gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een longkneuzing.

Update - 6 augustus 2021 (09.45 uur): Van Riessen reageert na keiharde val

Laurine van Riessen heeft via social media voor het eerst na haar val iets van zich laten horen. De Nederlandse ligt in het ziekenhuis en likt daar haar wonden, nadat ze in de kwartfinales van de Keirin ontzettend hard onderuit ging. Door zes gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, gekneusde longen en een kleine bloeding in het hoofd zit haar toernooi er al op. 'Na zo'n lange voorbereiding is het zwaar om het stadion op deze manier te verlaten. Ik ben heel goed geholpen door de Japanse doktoren, mijn eigen team en de teamdokter van TeamNL. Ook is ze blij dat haar vriend en tevens baanwielrennen Mathijs Büchli bij haar mocht zijn.

'Ik ben blij dat ik oké ben voor nu, het had veel serieuzer kunnen zijn. Het is vooral de pijn dat ik door deze blessures mijn wedstrijden moet missen', zo vervolgt ze. Uiteraard staat ze nog wel even stil met de gouden medaille die Shanne Braspennicx donderdag haalde in de Keirin. 'Ik ben heel trots op haar, ze heeft die medaille zo verdiend!'

Update II - 20 augustus 2021 (10.25 uur): Van Riessen mag naar huis

Laurine van Riessen is ontslagen uit het ziekenhuis in Tokio, zo meldt onder meer de NOS. De Nederlandse baanwielrenster viel hard tijdens de Olympische Spelen, op het onderdeel Keirin. Ze brak onder meer ribben en een sleutelbeen en liep bovendien een klaplong op. Na een periode in het ziekenhuis mag ze zaterdag naar huis vliegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws