Like ons!
Jungels soleert indrukwekkend naar zege Kuurne; Terpstra derde in sprint

De Klassiekers

Jungels soleert indrukwekkend naar zege Kuurne; Terpstra derde in sprint

Bob Jungels heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De Luxemburgs kampioen bleef na een lange aanval uit handen van het aanstormende peloton. Niki Terpstra werd derde.

Het openingsuur was pittig voor de renners. Veel op de kant rijden en een gemiddelde van meer dan 46 km/u. Het kwam na een uur tot rust toen zeven man wegreden, met een landgenoot: Pim Ligthart (Direct Energie) Magnus Cort Nielsen (Astana), Lawrence Naesen (Lotto-Soudal), Jimmy Turgis (Vital Concept), Ludwig De Winter (Wanty-Gobert), Alex Kirsch (Trek) en Benoit Jarrier (Arkéa). Hun voorsprong was maximaal vier minuten.

Deceuninck-Quick-Step ging op zo’n negentig kilometer van de streep nog harder maken. Er waren waaiers en meteen daarna kwam de Oude Kwaremont. Hier werd de forcing gevoerd door de mannen van Lefevere en Stannard. Na deze helling werden de koplopers bijgehaald door de eersten. Er kwam nog een flinke groep terug, waardoor met zeventig kilometer te gaan een kopgroep van zo’n dertig man de leiding had.

In de achtergrond probeerden Jumbo-Visma (voor Groenewegen) en Bora-hansgrohe (voor Ackermann) het gat te dichten, een lastige opgave. Op de Varent reed Bob Jungels de groep uiteen. Sebastian Langeveld, Oliver Naesen, Davide Ballerini en vroege vluchter Cort Nielsen gingen mee. Lange tijd was hun voorsprong niet heel groot op de achtervolgers.

De koplopers vonden elkaar, terwijl de achtervolgers niet meer goed samenwerkten. Ze werden ingerekend door het peloton-Groenewegen. Zodoende ontstond er een mooi duel tussen de vijf leiders en het peloton. Het verschil schommelde lange tijd rond de minuut. Nog steeds deed vooral Jumbo-Visma het grote werk in de grote groep.

Mithcelton-Scott besloot in dienst van Trentin de hand uit te steken in de lokale omlopen en daarmee werd het verschil langzamerhand kleiner. Jungels besloot met zeventien kilometer te gaan zijn kans alleen te wagen en de andere koplopers kwamen niet mee. Naesen, Ballerini en Langeveld werden ingelopen. Het verschil tussen Jungels en het peloton werd in de laatste tien kilometer snel kleiner.

Hij ging de laatste vijf kilometer in met twintig seconden voorsprong. Deceuninck-Quick-Step probeerde in de achtervolging af te stoppen. In de slotkilometers viel Owain Doull nog aan, maar Yves Lampaert counterde goed in dienst van Jungels. Hij bleef sterk en hield het peloton achter hem. Doull werd uit zijn aanval tweede en in de lange sprint werd de meegeslopen Terpstra derde. (Foto: screenshot)

Uitslag Kuurne-Brussel-Kuurne

1. Bob Jungels
2. Owen Doull
3. Niki Terpstra
4. Dylan Groenewegen
5. Yves Lampaert
6. Florian Senechal
7. Jens Keukeleire
8. André Greipel
9. Jasper De Buyst
10. Carlos Barbero

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven