Nieuwe focus voor Van Aert op hoogtestage: 'Uithouding moet komen' De Klassiekers

Nieuwe focus voor Van Aert op hoogtestage: 'Uithouding moet komen'

Door Jannick van der Hooft 10 februari 2020 | 08:36


Wout van Aert bereikte in Lille eindelijk het niveau dat hij van zichzelf verwacht. Dat vertelt hij bij Het Nieuwsblad. Toch is hij nog niet helemaal tevreden: hij gaat er nu namelijk alles aan doen om tijdens de voorjaarsklassiekers nóg beter te zijn.

Eigenlijk had de Belg gehoopt tijdens het WK al deze vorm te pakken te hebben, maar toen werd hij in de week voorafgaand aan die wedstrijd ziek: 'Dat procentje extra volgde daarom ook pas een week later. Dit is een aanknopingspunt om op te bouwen in functie van de voorjaarsklassiekers.' Dat opbouwen gaat hij voornamelijk doen op Tenerife, waar hij nu naartoe vertrekt voor een hoogtestage.

Zijn trainingen daar zullen er behoorlijk anders uitzien dan de afgelopen tijd: 'De cross is een goede voorbereiding om intensiteit en explosiviteit aan te leggen, maar nu moet daar de uithouding nog bijkomen.' De renner van Jumbo-Visma verwacht dat hij daarom zelden trainingen korter dan vier uur gaat maken: 'Dat was de voorbije weken nooit.' Daarnaast mikt hij ook op het verlies van spiermassa die hij tijdens zijn revalidatie heeft opgedaan met fitness. (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws