Van Aert start tóch in Omloop, maar: 'Winst zou compleet onlogisch zijn' De Klassiekers

Van Aert start tóch in Omloop, maar: 'Winst zou compleet onlogisch zijn'

Door Bram van der Ploeg 27 februari 2020 | 10:27


Wout van Aert gaat toch van start in de Omloop Het Nieuwsblad, zo heeft Jumbo-Visma bekend gemaakt. De Belgische kopman zou eigenlijk pas beginnen op 7 maart in de Strade Bianche, maar door het coronavirus worden de plannen omgegooid.

Het virus is sinds enkele dagen in Italië en bedreigt nu al Milaan-Sanremo. De Strade Bianche lijkt nog veilig, maar het coronavirus breidt met de dag verder uit in het land. Van Aert heeft beide Italiaanse koersen op zijn programma staan, dus heeft hij met de Omloop Het Nieuwsblad alvast een plan B bedacht.

De Belg komt donderdag terug van een trainingskamp op Tenerife, dus de vraag is hoe de vorm gaat zijn. Hij krijgt met Mike Teunissen, Amund Grondahl Jansen, Pascal Eenkhoorn, Bert-Jan Lindeman, Taco van der Hoorn en Maarten Wynants een sterk blok mee. 'Met de start van Van Aert anticiperen we op een mogelijke afgelasting van andere races op zijn programma', aldus Jumbo-Visma.

Zeeman: 'Mikken op topvorm vanaf E3 Harelbeke'

Bij de Nederlandse formatie houden ze Van Aert alvast uit de wind. Als het coronavirus er niet was geweest, was Van Aert nooit gestart. De voorbereiding is dus niet ideaal, maar wedstrijdritme is cruciaal voor de klassiekers. 'De conditie van Wout is zeer goed. Hij is er klaar voor. Dat zagen we al in de cross van Lille en het is de voorbije weken op hoogtestage op Tenerife nog fel verbeterd', aldus ploegleider Merijn Zeeman in Het Nieuwsblad.

Samen met Mike Teunissen en Amund Grondahl-Jansen zijn de verwachtingen nog niet hoog. 'Zonder de dreiging van afgelasting van die Italiaanse koersen was hij zaterdag nooit gestart. Als Wout wint, zou dat compleet onlogisch zijn. Ook met Mike en Amund mikken we pas op de topvorm vanaf de E3 Harelbeke.' (foto: Proshots)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Stijnz11
27 Feb 2020 om 12:42

Compleet onlogisch? Onzin! Hij wint Cx-race, rijdt KOM van Froome uit de boeken op Tenerife en parcours van Omloop moet Wout perfect passen. So why not? Dat eeuwige indekken moet eens stoppen!
Ps. hoop natuurlijk op Matje!

Reageer


Meer nieuws