Sanremo met nieuw parcours en zes renners per team; Lefevere en Plugge boos De Klassiekers

Sanremo met nieuw parcours en zes renners per team; Lefevere en Plugge boos

Door Bram van der Ploeg 29 juli 2020 | 11:16


Het wordt een haastklus voor de organisatie van Milaan-Sanremo. Een deel van de dorpen waar de koers doorheen gaat heeft geen toestemming gegeven, waardoor de route nu anders moet, aldus La Gazetta dello Sport.

Dertien van de zestien burgemeesters hebben tegen de 'normale' route van het Monument gestemd. Daardoor moet de route nu om. Volgens de roze Italiaanse krant begint La Primavera nu in Corsico, waarna er via Alessandria, Asti, Alba, Fossano en de Nava-heuvel richting Imperia gereden. Het laatste deel van de koers, met de Cipressa en de Poggio, zou hetzelfde moeten blijven. De afgelopen jaren werd de koers toch pas daar beslist, dus als de organisatie het voor elkaar krijgt om een route af te zetten, zou het voor het wedstrijdverloop weinig uit moeten maken.

Mauro Vegni, de grote baas bij organisator RCS Sport, baalt van alle hectiek richting de Italiaanse koersen. 'Het is duidelijk dat we teleurgesteld zijn, maar we kunnen niet anders dan de kritiek van de burgemeesters ter harte nemen. Ze hadden graag gezien dat wij mensen zouden inzetten om de veiligheid te waarborgen, maar we moeten veel provincies en gemeenten tevreden stellen. Sanremo organiseren is niet eenvoudig. Ik wil alle gebieden bedanken die zich beschikbaar hebben gesteld voor een plan B', zo vertelt hij aan Tutto Bici. 'Het einde van de koers is nu misschien nog moeilijker. Het zou selectiever kunnen zijn en misschien wel iets voor de toekomst.'

Bardiani en Androni krijgen extra wildcard, Jumbo-Visma niet blij

Naast het nieuwe parcours kiest Milaan-Sanremo ook voor een verandering op de startlijst. In totaal doen er 162 renners mee, verdeeld over maar liefst 27 (!) ploegen. La Gazzetta meldt dat ook Bardiani en Androni-Sidermec op het laatste moment nog een wildcard hebben gekregen. Ploegen mogen daardoor niet zeven maar zes renners opstellen. 

Vanuit Deceuninck-Quick-Step en Team Jumbo-Visma is meteen met verbazing gereageerd op het besluit. Ploegbaas Patrick Lefevere stelt bij RTBF dat er een collectief protest zal volgen, als het aan hem ligt. 'Het is een eenzijdige en egoïstische beslissing die alleen goed is voor de Italiaanse teams. Ik kan ook twintig renners in de ploeg nemen in plaats van 27, een monteur minder, een dokter minder en een sportdirecteur minder. Ik zal er veel geld aan verdienen, maar het is niet eerlijk. Het is niet ons probleem dat ze twee Italiaanse ploegen willen toevoegen.'

Ook Richard Plugge van Jumbo-Visma reageerde:

(Foto: Joris Verwijst)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws