Jungels soleert naar overwinning Luik-Bastenaken-Luik en bezorgt QSF opnieuw zege De Klassiekers
De Klassiekers

Jungels soleert naar overwinning Luik-Bastenaken-Luik en bezorgt QSF opnieuw zege

Jungels soleert naar overwinning Luik-Bastenaken-Luik en bezorgt QSF opnieuw zege

Bob Jungels heeft Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De renner van Quick-Step Floors was de beste en kwam solo over de streep. Michael Woods kwam als tweede over de streep en Romain Bardet als derde.

Na wat mislukte uitlooppogingen werd de kopgroep van de dag gevormd door Loïc Vliegen (BMC), Jerome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert), Antoine Warnier (WB-Aqua Protect) Mathias Van Gompel (Sport Vlaanderen-Baloise), Anthony Perez (Cofidis), Paul Ourselin (Direct Energie), Florian Vachon (Fortuneo), Mark Christian en Casper Pedersen (Aqua Blue). Hun voorsprong bedroeg al snel meer dan zes minuten.

Op een kleine honderd kilometer van de streep, was de voorsprong teruggelopen naar vier minuten. Grote ploegen als Mitchelton-Scott, UAE Emirates, Team Sky en Movistar werkten goed samen om het gat kleiner te maken en met nog tachtig kilometer te gaan ging Pedersen er in zijn eentje van door. Bij zijn medevluchters moesten Van Gompel en Wanier hun meerdere erkennen en lossen. Ook vliegen moest het laten gaan waardoor Baugnies, Perez, Ourselin en Christian als viertal voorin overbleven.

Op een kleine veertig kilometer van de streep ging Baugnies er vandoor. Hij liet het drietal achter zich. Met nog vierentwintig kilometer te gaan werd hij ingelopen door het jagende peloton. Hierin zaten enkel nog de sterkste mannen. Op de steilste klim van de dag Cote de La Roche-aux-Facons zaten nog een kleine twintig renners voorin. Onder anderen Tom Dumoulin en Bauke Mollema behoorden tot deze groep. Jungels, de Luxemburgse kampioen van Quick-Step Floors, ging er alleen vandoor en pakte een behoorlijk gaatje. Op zeventien kilometer van de streep was het gat twintig seconden.

In de laatste kilometers probeerde Jelle Vanendert om Jungels terug te pakken. Ook Julian Alaphilippe, Davide Formolo en Alejandro Valverde konden het gat niet dichten. De Luxemburger won glansrijk. In de achtergrond werd de verrassende Michael Woods tweede en Romain Bardet derde.

Uitslag:
1. Bob Jungels
2. Michael Woods
3. Romain Bardet
4. Julian Alaphilippe
5. Domenico Pozzovivo
6. Enrico Gasparotto
7. Davide Formolo
8. Roman Kreuziger
9. Sergio Henao
10. Jakob Fuglsang


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws