Kwiatkowski blijft Vlaams voorjaar negeren: 'Die kans is zeer klein' De Klassiekers
De Klassiekers

Kwiatkowski blijft Vlaams voorjaar negeren: 'Die kans is zeer klein'

Kwiatkowski blijft Vlaams voorjaar negeren: 'Die kans is zeer klein'

Michal Kwiatkowski blijft de Vlaamse klassiekers ook in 2020 negeren. De Pool reed in het verre verleden nog weleens over de Vlaamse wegen, maar kiest dit seizoen wederom voor een Italiaanse voorbereiding richting de heuvelklassiekers.

In Het Nieuwsblad vertelt Kwiato dat hij na de Ronde van Valencia en de Ronde van Algarve naar Italië gaat. 'Ik heb mijn voorjaar toegespitst op de het Italiaanse drieluik Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo en de Ardennenklassiekers met de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Tussenin rijd ik de Ronde van het Baskenland. Stel dat ik deze Ronde van de Algarve win met dertien minuten voorsprong, dan zou het gek zijn om met die vorm het openingsweekend te laten schieten, maar die kans is zeer klein', zo klinkt het.

Kwiatkowski liet zich voor het laatst zien in Vlaanderen in 2018, toen hij de Ronde van Vlaanderen meepakte. In dat jaar koos hij net als nu voor de Strade Bianche, de Tirreno en Milaan-Sanremo, alvorens hij na De Ronde naar de heuvelklassiekers trok. In 2016 was hij voor het laatst in twee Vlaamse klassiekers actief. Hij won de E3 Harelbeker en reed daarna nog de Ronde van Vlaanderen. In zijn jaren bij Omega Pharma - Quick-Step (vooral in 2012 en 2013) reed hij voor het laatst een volledig Vlaams voorjaar. (foto: Team Ineos)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws