Ploegmaats EF over Bettiol: 'Hij is niet klaar voor vol kopmanschap' De Klassiekers
De Klassiekers

Ploegmaats EF over Bettiol: 'Hij is niet klaar voor vol kopmanschap'

Ploegmaats EF over Bettiol: 'Hij is niet klaar voor vol kopmanschap'

Alberto Bettiol mag dan de Ronde van Vlaanderen hebben gewonnen, bij EF Education First staat de Italiaan daardoor zeker niet hoger in de pikorde dan Sep Vanmarcke en Jens Keukeleire. De twee Belgen dromen in Het Nieuwsblad over een grote zege in het voorjaar.

Keukeleire kwam deze winter over van Lotto Soudal en wil met zijn landgenoot een front vormen bij EF Education First. 'Vorig jaar waren we al sterk en met Jens ligt er nog een laag bovenop. Als Jens vroeg wegspringt, zullen wij zeggen: Sorry, maar wij rijden niet meer. Jens is snel genoeg aan de meet. Zo kan je met vier een finale naar je hand zetten', aldus Vanmarcke.

Vanmarcke heeft het bewust over vier renners, want ook Bettiol en Sebastian Langeveld zijn voorjaarsspecialisten. Een duidelijke rolverdeling is er niet. 'Alberto heeft de Ronde gewonnen en dat gaan we respecteren. Maar dat betekent niet dat hij vol kopmanschap krijgt. Daar is hij ook niet klaar voor. Er is een groot verschil tussen mogen en moeten. De ploegleiding zal niet uitspreken wie kopman is. We staan met vier op één lijn.' (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws