'Zou durven zeggen dat Van der Poel op dit moment verder is dan Sagan' De Klassiekers
De Klassiekers

'Zou durven zeggen dat Van der Poel op dit moment verder is dan Sagan'

'Zou durven zeggen dat Van der Poel op dit moment verder is dan Sagan'

Mathieu van der Poel is op dit moment in zijn carrière al verder dan Peter Sagan was. Dat zeggen Telegraaf-journalist Hans Ruggenberg en Corendon-Circus-ploegleider Michel Cornelisse bij De Telegraaf.

‘Ik heb dit nooit eerder meegemaakt, maar ik denk ook niet dat het heel vaak voorkomt’, trapt Cornelisse af. ‘Je kunt zeggen dat Sagan een fenomeen is en dat Mathieu dat nu ook is. Je kunt echt van een fenomeen spreken.’

Ruggenberg ziet gelijkenissen tussen Sagan en Van der Poel. ‘Ze hebben allebei veel kwaliteit en ook een goed eindschot. Jongens die de aanval durven te kiezen. Het mooie van Mathieu is dat hij meteen wint op jonge leeftijd. Sagan bleef op die leeftijd een beetje steken, dus ik zou durven zeggen dat Mathieu op dit moment verder is dan Sagan.’

Cornelisse: 'Van der Poel kan het spelletje harder spelen'

Levert Van der Poel dat ook de zege op in Ronde van Vlaanderen? ‘De druk is eraf, want zijn wegseizoen is al geslaagd’, meent Cornelisse. ‘Maar we hebben nog steeds honger en we gaan er zondag voor. Hij kan het spelletje wel harder spelen ten opzichte van de ploegen die met lege handen staan. Die kunnen minder risico nemen in de finale. Daar kan Mathieu van profiteren. Ook is hij gebaat bij een harde finale.’ (Foto: Instagram Sagan)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws