Ethan Hayter

Dit is de pagina over Ethan Hayter. De Britse renner komt op de weg uit voor INEOS Grenadiers. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Hayter en houdt tevens zijn biografie bij.  

Ethan Hayter

Alleskunner Hayter zegeviert op de baan én de weg

Ethan Hayter werd op 18 september 1998 geboren in Londen. Hayter combineert het wegwielrennen en het baanwielrennen. Hoogtepunten van zijn tijd op de baan waren de wereldtitel Ploegenachtervolging met Groot-Brittannië in 2018 en 2022. Drie jaar later greep hij ook de wereldtitel op het onderdeel Omnium. Een kunststukje wat hij in 2022 herhaalde.

Na een stageperiode bij Team Sky in 2018 trad Hayter in 2021 toe bij de ploeg - sindsdien met de naam INEOS Grenadiers - als professional. Nadat het door corona onderbroken eerste seizoen voor Hayter weinig bracht, volgde het jaar daarop een voorzichtige doorbraak. De Brit ontpopte zich als een renner met een snelle sprint, die vooral na een lastige koers moeilijk te kloppen was. Het bracht hem naar ritzeges in onder andere de Ruta del Sol, de Ronde van de Algarve en in de Ronde van Groot-Brittannië. In 2022 volgden de eerste zeges van Hayter op WorldTour-niveau. De renner won zowel de proloog als de tweede etappe van de Ronde van Romandië.

Zijn snelheid maakt Hayter een renner die volop meedoet in de puntenklassementen van rittenkoersen. Zo won hij in 2022 de puntenklassementen van de Ronde van Romandië en de Coppi e Bartali. In het Critérium du Dauphiné troefde enkel Wout van Aert hem af. Een snelle sprint is echter niet het enige wapen van Hayter. De Brit mag met recht een échte allrounder worden genoemd. Zo gaat de coureur lang mee bergop en heeft hij een ijzersterke tijdrit. Die kwaliteiten kwamen perfect bij elkaar in de recente editie van de Ronde van Polen. Waar hij met een sterke tijdrit de eindzege op de slotdag naar zich toetrok. 

Ethan Hayter Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties