[Update] Total Direct Energie bevestigt: 'Giro zou ons sportief in gevaar brengen' Giro d'Italia

[Update] Total Direct Energie bevestigt: 'Giro zou ons sportief in gevaar brengen'

Door Bram van der Ploeg 05 december 2019 | 13:17


(3 december 2019) Volgens L'Equipe zien we komend seizoen Team Total Direct Energie niet terug in de Giro d'Italia. De Franse sportkrant stelt dat de ploeg van Jean-René Bernaudeau dit binnenkort bekend gaat maken.

Hoewel de officiële bekendmaking van het statement dus nog moet volgen, is het medium overtuigd dat de Franse ploeg hun startbewijs afwijst. Het team had dit verworven door de koppositie in de Continental Ranking van de UCI. Door de hervormingen in de WorldTour mocht de leider automatisch starten in alle wedstrijden op dat niveau.

Het waarschijnlijke afzeggen van de ploeg, waar ook Niki Terpstra voor uitkomt, betekent goed nieuws voor de Italiaanse ProContinentale teams. Door de nieuwe regels van de UCI liep Giro-baas Mauro Vegni het risico slechts twee ploegen uit eigen land een wildcard te mogen geven. In een eerder interview had hij zich reeds uitgesproken over de mogelijke komst van Total naar zijn ronde: 'Ik hoop dat ze hem afwijzen, zodat ze zich volledig kunnen focussen op de Tour de France.'

Update - 5 december 2019 (13.16 uur): Total Direct Energie bevestigt Giro-afzegging

Total Direct Energie heeft in een persbericht bevestigd dat het in 2020 niet deelneemt aan de Giro d'Italia. De Franse formatie van Niki Terpstra wijst naar een te smalle selectie. 'Met 24 renners kunnen we niet aan alle grote races deelnemen. We moeten keuzes maken, aan de hand van onze doelstellingen. We hebben de uitnodiging voor de Giro daarom naast ons neergelegd', zo valt te lezen.

Ploegbaas Jean-René Bernaudeau geeft als reden voor de smalle selectie dat de nummer 1-plek in het pro-continentale circuit pas in oktober definitief werd. Toen was er volgens hem geen tijd meer om om te schakelen. 'We brengen onszelf sportief in gevaar als we wel zouden gaan. De ploeg is niet sterk genoeg om succesvol te zijn in Milaan-Sanremo, de Vlaamse klassiekers, de Giro en de Tour.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws