[Update] Molano ondanks genadige jury alsnog niet van start in rit 15 Giro Giro d'Italia

[Update] Molano ondanks genadige jury alsnog niet van start in rit 15 Giro

Door Bram van der Ploeg 18 oktober 2020 | 11:19


(17 september 2020) Juan Sebastián Molano is in de Giro-tijdrit naar Valdobbiadene buiten tijd gefinisht na een zware val bij het tweede tussenpunt. De Colombiaanse lead-out van Fernando Gaviria bleef achter een hek haken en kwam zodoende hard in aanraking met het Italiaanse asfalt. Het is nog niet duidelijk of Molano door mag of niet.

Het deed een beetje aan de crash van Wout van Aert in de Tour van vorig jaar denken. Ook Molano bleef namelijk haken achter een hek, weliswaar door eigen onhandigheid. Molano probeerde terug de tijdritbeugel in te gaan met zijn handen, maar deed dit onzorgvuldig en raakte zodoende uit balans.

De rappe man van UAE-Team Emirates had geluk dat hij op het asfalt kwakte in plaats van tegen het muurtje waar hij langs af reed. Molano bleef na zijn crash lange tijd op de stoep zitten met bloed op zijn hand en vingers, maar vervolgde uiteindelijk alsnog zijn weg. Aan de meet moest hij vijftien minuten toegeven op ritwinnaar Filippo Ganna, wat hem normaal gesproken een Out of Time Limit (OTL) zou opleveren.

Update - 17 oktober 2020 (19.15 uur): Molano mag in Giro blijven na val

Juan Sebastián Molano krijgt genade van de Giro d'Italia-jury. De Colombiaan zou normaal gesproken buiten de tijdslimiet zijn gefinisht door een val in de veertiende etappe van de grote ronde, maar is door de jury tóch opgenomen in de daguitslag. Dat betekent dat de snelle man zondag gewoon aan de start van rit vijftien mag staan. Over de ernst van zijn valpartij is momenteel niets bekend.

Update II - 18 oktober 2020 (11.20 uur): Molano stapt alsnog af

Tóch geen Sebastián Molano in de vijftiende etappe van de Giro d'Italia. De Colombiaan van UAE Team Emirates is zondag niet opgestapt, vanwege de naweeën van zijn crash in de tijdrit op zaterdag. Volgens zijn ploeg heeft hij blessures aan de vinger en voet, waardoor hij niet in staat is om door te gaan. 

(Foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

ericdc
18 Oct 2020 om 11:37

Volkomen terecht dat de jury voor dergelijke situaties een uitzondering maakt en de renner toch weer van start laat gaan. Kwetsuren spelen de dag nadien echter dikwijls nog meer op. Jammer voor Molano dat hij er dus toch nog de brui aan moet geven. Maar kom, met vooral nog veel klimwerk op het menu de laatste week, uiteindelijk niet zo'n drama!

Reageer


Meer nieuws