Israel Start-Up Nation in Giro vol voor Dan Martin: 'Ik ben sterker dan ooit' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Israel Start-Up Nation in Giro vol voor Dan Martin: 'Ik ben sterker dan ooit'

Israel Start-Up Nation in Giro vol voor Dan Martin: 'Ik ben sterker dan ooit'

Israel Start-Up Nation heeft als derde ploeg de selectie voor de Giro d'Italia bekend gemaakt. De volledige ploeg draait rond Dan Martin. De 34-jarige Ier gaat voor een goed klassement, nadat hij vorig jaar nog keurig vierde werd in de Vuelta a España.

Martin kan natuurlijk niet beschikken over het sterkste team van de hele Giro. Met Alessandro de Marchi, Matthias Brändle, Patrick Bevin en Alex Dowsett krijgt hij wel veel ervaring en power mee. De jonge Krists Neilands en Israëliër Guy Niv staan ook tot Martins beschikking. Sprinter van de ploeg is Davide Cimolai. De Italiaan hoopt een paar goede uitslagen te rijden.

'Ons belangrijkste doel is een top-resultaat in het klassement met Dan', zo windt sportief directeur Nicki Sørensen er geen doekjes om. 'Hij is in geweldige vorm en hij krijgt alle steun van het team om zijn doelen te bereiken. Daarnaast gaan we voor etappe-overwinningen, omdat we op alle terreinen renners hebben om uit te spelen.'

Martin weet dat hij in de Giro zijn ding moet doen, nu Chris Froome en Michael Woods worden uitgespeeld in de Tour de France. Zijn laatste deelname in de Giro was in 2014. Toen gaf hij op. Het wordt zijn derde deelname. 'Ik wilde een nieuwe uitdaging en ik kijk ernaar uit om de Giro d'Italia te doen. Het parcours ligt mij heel goed. Ik ben sterker dan ooit, fysiek en mentaal. Mijn vierde plek in de Vuelta was een belangrijke bouwsteen voor meer vertrouwen in een goed klassement. Een rit winnen is een groot doel, nu ik al twee Tour-ritten en twee Vuelta-ritten heb gewonnen.'

Selectie Israel Start-Up Nation Giro d'Italia 2021

Dan Martin
Davide Cimolai
Alessandro de Marchi
Krists Neilands
Matthias Brändle
Patrick Bevin
Guy Niv
Alex Dowsett

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws