‘Barbapapa’ Van der Poel is gemaakt voor Roubaix: ‘Je zag het op het WK’ IDL-producties

‘Barbapapa’ Van der Poel is gemaakt voor Roubaix: ‘Je zag het op het WK’

Door Gerrit van Loon 16 februari 2020 | 21:00


Mathieu van der Poel is volgens Maarten Tjallingii perfect gemaakt voor Parijs-Roubaix. Dat vertelt de voormalig renner in gesprek met In de Leiderstrui. De wereldkampioen veldrijden maakt volgens hem een grote kans op de zege op de velodroom in Roubaix.

Tjallingii maakte ooit zelf furore in De Hel van het Noorden door achter Johan Vansummeren en Fabian Cancellara beslag te leggen op de derde plek. Hij weet dus wat ervoor nodig is om een goed resultaat daar neer te zetten: ‘Het vergt een Barbapapa-houding. Flexibiliteit, je moet in alles meebewegen en meevormen. Van der Poel is daar met zijn crossvaardigheden voor gemaakt.’ De oud-coureur denkt zelfs dat Van der Poel in Roubaix nog een stuk beter uit de voeten komt dan in de Amstel Gold Race, die hij een jaar eerder wist te winnen: 'Roubaix is sturen, de juiste geultjes zoeken.’

Ook wordt er door Tjallingii nog even gewezen naar het afgelopen WK veldrijden, waar Van der Poel een keer bijna zijn evenwicht verloor: ‘Hij zwaaide al fietsend zijn ene been over het zadel, tikte even met het andere been op de grond voor evenwicht en hij ging weer vol door. Hij gebruikte zijn lijf én fiets als een tool.’ De oud-renner zal er bij de huidige editie live bij zijn: ‘Ik verheug mij nu al om Van der Poels kunsten van dichtbij te kunnen aanschouwen.’ (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws