Trentin wil wielerwereld helpen, maar moet eerst met CCC overeind blijven IDL-producties

Trentin wil wielerwereld helpen, maar moet eerst met CCC overeind blijven

Door Gerrit van Loon 08 april 2020 | 08:07


Als Italiaan van Team CCC zijn het geen gemakkelijke tijden voor Matteo Trentin. Zijn land verkeert in een heftige coronacrisis en zijn ploeg dreigt om te vallen als het tij niet snel keert. In de Leiderstrui sprak hem over de situatie.

Trentin kijkt veel naar de actuele status in zijn thuisland. De situatie is niet fraai, maar ondanks alles moet hij ook verder met zijn werkzaamheden: ‘Ik volg het nieuws, meer op internet en in de krant dan op televisie en probeer in vorm te blijven. Dat doe ik door variatie in mijn trainingen op de rollers en gymsessies te brengen. Dan is het vol te houden. Mijn kinderen houden mij ook bezig. Dus veel vrije tijd heb ik niet.’

Het kan beschouwd worden als een vorm van bezigheidstherapie. Wielrenners hebben momenteel amper doelen en voor Trentin, en zijn ploeggenoten, is de zaak zelfs nog wat onzekerder. Zijn ploeg CCC moet flink snijden in de salarissen van de werknemers en is zelfs overgegaan tot schorsingen om te kunnen overleven. Trentin kan weinig met deze situatie, zo laat hij weten. Alles over je heen laten komen en hopen dat het snel voorbij is, is het enige juiste devies volgens hem.

Trentin: ‘Superronde slechts idee om wielerwereld te helpen’

De vice-wereldkampioen had eerder nog wel een idee voor de periode dat er weer gekoerst kan worden. Om saamhorigheid uit te stralen en toch nog iets moois van seizoen 2020 te maken, opperde Trentin dat de Giro, de Tour en de Vuelta de handen ineen moeten slaan. In een soort superronde het peloton laten starten in Rome en dan via Madrid naar Parijs laten rijden. Zeven etappes per land, met twee rustdagen waarop ook naar een ander land kan worden gereisd. We vragen hem hoe hij dat precies wil vormgeven.

‘Het was slechts een idee om de hele wielerwereld te helpen. Iets te organiseren dat waarschijnlijk anders nooit wordt geopperd. Een superronde zou passen in de toekomstagenda, in plaats van afzonderlijke races. Dat wordt anders te veel dringen. Het is niet dat ik hele plannen op papier had. Voor de rest dacht ik er niet verder over na. Ik rijd lang genoeg mee om te begrijpen dat de organiserende instanties van de drie grote rondes dit nooit met elkaar overeen kunnen komen. Er zitten voor de rest geen andere plannen in mijn hoofd. Ik hoop dat deze situatie snel eindigt.’ (Foto: Sirotti)

We spraken Matteo Trentin ook nog over wat andere onderwerpen, zoals veldrijden tegen Mathieu van der Poel en de saamhorigheid in het Italiaanse team. Het gehele interview met hem leest u dinsdag op In de Leiderstrui.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws