Matteo Trentin

Dit is de pagina over Matteo Trentin. De Italiaanse renner in dienst van Team CCC won in 2018 het EK op de weg. Hij kwam van 2011 tot 2017 uit voor Deceuninck-Quick-Step. Daarna reed hij twee seizoenen voor Mitchelton-Scott. Trentin is een sprinter die bergop goed kan eindigen, een zogeheten puncher. 

Trentin begon met veldrijden en werd in Leuven ontdekt door Quick-Step in 2011. Als luitenant van Tom Boonen maakte hij indruk in de Vlaamse klassiekers. Hij bleek een renner met een neusje voor de juiste vluchten. In de zevende etappe van de Tour de France 2014 zat hij mee en behaalde hij in de spurt zijn eerste ritzege in een grote ronde. 

Op WK 2019 komt Trentin net te kort in eindsprint

In 2015 en 2017 werd Trentin de winnaar in het eindklassement van Parijs-Tours. In 2016 won hij een etappe in de Giro d'Italia. Op het EK 2018 greep hij goud. 'Mijn beste overwinning ooit', zei hij tegen deze website. ‘Elke overwinning is prachtig, maar die EK-overwinning heeft een grote betekenis voor mij. Ik kwam terug van een rugblessure en vierde toen mijn eerste overwinning van het jaar. Dat deed mij heel goed.'

Een jaar later, op het WK in Yorkshire, zat hij samen met onder andere Mathieu van der Poel mee in de juiste vlucht, deed alles naar wens, maar kwam net te kort in de eindsprint. Hij pakte zilver, achter Mads Pedersen. 

Matteo Trentin Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties