Matteo Trentin

Dit is de pagina over Matteo Trentin. De Italiaanse renner in dienst van Team CCC won in 2018 het EK op de weg. Hij kwam van 2011 tot 2017 uit voor Deceuninck-Quick-Step. Daarna reed hij elk twee seizoenen voor Mitchelton-Scott en UAE Team Emirates. Sinds 2024 komt hij uit voor het Zwitserse Tudor. Trentin is een sprinter die bergop goed kan eindigen, een zogeheten puncher.

matteo trentin

Trentin begon met veldrijden en werd in Leuven ontdekt door Quick-Step in 2011. Als luitenant van Tom Boonen maakte hij indruk in de Vlaamse klassiekers. Hij bleek een renner met een neusje voor de juiste vluchten. In de zevende etappe van de Tour de France 2014 zat hij mee en behaalde hij in de spurt zijn eerste ritzege in een grote ronde. 

Op WK 2019 komt Trentin net te kort in eindsprint

In 2015 en 2017 werd Trentin de winnaar in het eindklassement van Parijs-Tours. In 2016 won hij een etappe in de Giro d'Italia. Op het EK 2018 greep hij goud. 'Mijn beste overwinning ooit', zei hij tegen deze website. ‘Elke overwinning is prachtig, maar die EK-overwinning heeft een grote betekenis voor mij. Ik kwam terug van een rugblessure en vierde toen mijn eerste overwinning van het jaar. Dat deed mij heel goed.'

Een jaar later, op het WK in Yorkshire, zat hij samen met onder andere Mathieu van der Poel mee in de juiste vlucht, deed alles naar wens, maar kwam net te kort in de eindsprint. Hij pakte zilver, achter Mads Pedersen. 

Trentin verlaat het zinkende CCC-schip

Ook in 2020 bleef Trentin een sinecure in het Vlaamse voorjaar, dat voornamelijk in het najaar gereden werd door de coronapandemie. Voor het virus uitbrak werd hij eerst nog vierde in de Omloop het Nieuwsblad, in oktober haalde hij het podium van Gent-Wevelgem en werd hij zesde in de Driedaagse De Panne. Ook in de Tour eindigde hij als derde in het puntenklassement. CCC vond aan het einde van het seizoen geen nieuwe sponsors meer en ook de Italiaan verliet samen met alle andere toprenners het zinkende Poolse schip.

In 2021 trok Trentin naar het UAE Emirates van Tadej Pogacar. Die nieuwe omgeving bracht niet meteen uitzonderlijke resultaten, maar Trentin bleef een constante in Vlaanderen: achtste in de Omloop het Nieuwsblad, vierde in Kuurne-Brussel-Kuurne, twaalfde in Milaan-Sanremo, achttiende in de E3 Saxo Classic, twintigste in Dwars door Vlaanderen, derde in de Brabantse Pijl en twaalfde in de Amstel Gold Race. Enkel in de Ronde van Vlaanderen eindigde hij niet in de top twintig. Tijdens de rest van het seizoen gold hetzelfde verhaal: heel veel ereplaatsen, amper zeges. Enkel in de Trofeo Matteotti graaide de Italiaan de zege weg.

Zege in semiklassieker Le Samyn in 2022 voor Trentin

In 2022 behaalde Trentin wel een snelle zege in het seizoen. Na een zevende plek in de Omloop en een negende in Kuurne-Brussel-Kuurne won hij de Belgische semiklassieker GP Le Samyn, wat hem kon lanceren voor de rest van het voorjaar. Zijn voorjaar was wel in een klap over, toen hij hard onderuit ging in Parijs-Nice en een hersenschudding opliep. Het einde van het seizoen verliep wel goed met een zege in de tweede rit van de Ronde van Luxemburg en de eindzege in het puntklassement. Ook in de Giro del Veneto mocht hij een nieuwe zege bijschrijven.

Trentin zet in 2024 een stapje terug bij Tudor

2023 zou een matig jaar worden voor de intussen 34-jarige Italiaan. Enkel in de Ronde van Vlaanderen eindigde hij in de top tien, in de Tour deed hij dat twee keer. Trentin kon geen enkele zege meer verzamelen en zal in 2024 een stapje terugzetten bij het Zwitserse Tudor, de procontinentale ploeg van Fabian Cancellara.

Matteo Trentin Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties