Weerbericht Milaan-Sanremo: Warm lenteweer in La Primavera IDL-producties

Weerbericht Milaan-Sanremo: Warm lenteweer in La Primavera

Door Ward Hilhorst 05 augustus 2020 | 14:00


De Klassiekers zijn weer in volle gang en die wedstrijden worden altijd enorm beïnvloed door het weer. Dit jaar misschien nog wel meer, door de veranderde plaats op de agenda. Daarom brengt In de Leiderstrui u dit jaar op de hoogte van de verwachtingen. In de dagen voor de koers tot op het moment van de start zorgen we waar nodig voor verse weerupdates.

Milaan-SanremoLa Primavera. Liefhebbers van deze koers zijn lenteweer gewend. Een zonnetje, een heel licht briesje en een graad of twintig. Soms regent het in het monument. Dit jaar is het in augustus en dat uit zich vooral in de temperatuur. In Milaan, Sanremo en onderweg is het droog, met net iets minder dan dertig graden. De gevoelstemperatuur zal desondanks rond de dertig liggen.

Dat het onder die dertig komt, heeft te maken met het feit dat het in het begin van de week een paar keer gaat onweren in Lombardije, de streek waar gereden wordt. Dat maakt dat de renners niet in de brandende hitte van de Strade Bianche hoeven te rijden, maar in een iets gematigder klimaat. Toch is er slecht nieuws voor Mads Pedersen en Tim Wellens, want regenen gaat het dan ook weer niet. Rond 18.30 uur als er gefinisht wordt, is het in Sanremo nog altijd 29 graden Celcius. Dat zal het ook bij de start al zijn in Milaan. 

Weersverwachting Parcours Milaan- Sanremo 8 augustus:

Temperatuur:      28-30 graden Celcius
Neerslag:            0% kans
Wind:                  Windkracht 1-2 Noord/Zuid-West

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws