IDL Kijktip | Erik Dekker blikt met Mart Smeets terug op zijn loopbaan IDL-producties
IDL-producties

IDL Kijktip | Erik Dekker blikt met Mart Smeets terug op zijn loopbaan

IDL Kijktip | Erik Dekker blikt met Mart Smeets terug op zijn loopbaan

Vier Touretappes, de Amstel Gold Race en nog vele andere koersen. Het staat als een paal boven water dat Erik Dekker een van de beste Nederlandse renners van de zeroes was. NOS Sport is die mening ook toebedeeld en haalt in deze sportloze tijden een documentaire over de gewezen rittenkaper uit haar archief.

Dekker, die zijn loopbaan in 2006 beëindigde na een horrorcrash in de Ronde van Frankrijk, kijkt samen met Mart Smeets terug naar zijn mooiste prestaties én dieptepunten. Zo is er natuurlijk de wonderlijke Tour de France van 2000, waarin de aanvaller drie ritten won.

Maar aan de andere kant ook de hele heisa rondom zijn persoon bij het WK wielrennen van 1999, waar hij een te hoog hematocrietwaarde liet meten en een startverbod kreeg. In de jaren van het vele spuiten en slikken uiterst verdacht, maar Dekker heeft altijd het gebruik van doping naar de prullenmand verwezen. In ieder geval, deze documentaire van NOS brengt de loopbaan van Dekkertje prachtig in beeld! (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws