IDL Kijktip | Museeuw eert overleden Casartelli in kippenvel-uitzending IDL-producties
IDL-producties

IDL Kijktip | Museeuw eert overleden Casartelli in kippenvel-uitzending

IDL Kijktip | Museeuw eert overleden Casartelli in kippenvel-uitzending

Er zijn van die beelden die je niet van je netvlies afkrijgt: één daarvan is een op de grond liggende Fabio Casartelli, luttele seconden na zijn doodsmak in de Tour van 1995. Johan Museeuw lag er destijds ook bij en blikt nu in een indrukwekkende reportage van Sporza Retro terug op die horror-afdaling van de Portet d'Aspet.

'Ik riep nog: Fabio, Fabio', is een van de ontboezemingen die Museeuw doet in de uitzending. 'Zijn houding veranderde echter niet, ik heb hem zelfs nog rechtgehouden. Die etappe heb ik nog verdwaasd uitgereden. "Waarom hij en niet ik?", spookte er nog enkele dagen door mijn hoofd.' Casartelli overleed nadat hij met zijn hoofd op een betonnen paal viel.

Het feit dat ritwinnaar Richard Virenque er ondanks de dood van Casartelli een feest van maakte, raakt nog altijd een snaar bij Museeuw. 'Mijn verzorger vertelde mij dat Fabio overleden was, en ondertussen zag ik Virenque aan de andere kant met de bloemen in zijn hand staan. Het contrast dat ik zag, het was precies honderd kilo die recht op mij viel.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws