IDL Leestip | Dagboek van een wielrenner die in quarantaine leeft IDL-producties
IDL-producties

IDL Leestip | Dagboek van een wielrenner die in quarantaine leeft

IDL Leestip | Dagboek van een wielrenner die in quarantaine leeft

Geen sport leent zich zo goed voor het opschrijven van mooie verhalen als het wielrennen. Van heroísche zegetochten tot ongenadig hard afzien: alles komt voorbij in het peloton. Nu het lang wachten is tot de volgende wielerkoers aanbreekt, neemt de IDL Leestip je mee naar enkele van die bijzondere verhalen.

We vatten deze serie aan bij een recent verhaal, wat ook direct te maken heeft met de totstandkoming van deze rubriek: de koersloze periode omwille van het coronavirus. Het is namelijk het dagboek van FDJ-renner Jacopo Guarnieri, gepubliceerd door wielerwebsite Rouleur. De Italiaan was één van de renners die aanwezig was in de door corona getroffen UAE Tour. In tegenstelling tot zijn ploeggenoten Arnaud Démare en Ramon Sinkeldam mocht Guarnieri wél vroegtijdig het hotel in het oliestaatje verlaten.

Guarnieri vertelt in (voorlopig) twee korte artikelen hoe hij de afgelasting van die koers en de periode daarna heeft beleefd. Hij neemt je mee naar zijn eigen gedachtegangen en naar de onzekerheid die het coronavirus hem oplevert. Met zijn woonplaats in Noord-Italië gelegen schetst de coureur een bijna-apocalyptische setting, waarin hij moet dealen met de compleet nieuwe situatie.

Waarom moet je Diary of a quarantined cyclist lezen?

Diary of a quarantined cyclist laat, zonder dat Guarnieri vervalt in een verhaal vol zelfmedelijden, zien hoe een wielrenner op dit moment leeft in Italië. Zijn ervaringen zijn ongetwijfeld toepasbaar op die van veel meer wielrenners die uit die regio afkomstig zijn. Het dagboek geeft een realistisch beeld van het leven daar. Om die reden kan het voor iedere wielerliefhebber, die ook geïnteresseerd is in de persoonlijke levens van de mannen uit het peloton, interessant leesvoer zijn. Los van dat, de artikelen zijn gewoon gratis beschikbaar: een korte blik werpen kost je dus geen moeite of geld.

Waar kan ik Diary of a quarantined cyclist lezen?

Beide delen van Diary of a quarantined cyclist zijn leesbaar op de website van Rouleur. Hieronder kun je links vinden naar de eerste twee delen. (Foto: Sirotti)

Deel 1: The waiting game
Deel 2:
Training in a deserted world

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws