Lammertink: 'In april moet ik gewoon top zijn, en dat is zeker nog wel haalbaar' Nederlanders
Nederlanders

Lammertink: 'In april moet ik gewoon top zijn, en dat is zeker nog wel haalbaar'

Lammertink: 'In april moet ik gewoon top zijn, en dat is zeker nog wel haalbaar'

Maurits Lammertink maakte dit jaar de overstap van Katusha-Alpecin naar Roompot-Charles, en daarmee ook van WorldTour naar pro-continentaal. Voor de start van de Ronde van Drenthe sprak In de Leiderstrui hierover met hem.

Om de Katusha-Alpecin ploeg is veel te doen geweest na de tegenvallende resultaten van het vorige jaar. Toch is hij niet ontevreden over de tijd die hij daar heeft doorgebracht: 'Omdat de resultaten tegenvielen kwam er wel wat druk van de ploegleiding, maar je hebt nou eenmaal soms goede en soms slechte jaren. Over het algemeen heb ik gewoon een goede tijd gehad.'

Lammertink: 'Heel gezellig bij Roompot-Charles'

Nu is hij bij Roompot-Charles min of meer terug op het oude nest, nadat hij in 2015-2016 ook al voor de toenmalige Roompot-Oranje Peloton ploeg reed. 'De sfeer is goed, het is een gezellige ploeg. We doen maar een trainingskamp in januari, maar aan tafel is het gewoon echt gezellig, en dat is heel fijn. Je merkt dat er in de WorldTour meer geld is, dus je merkt wel dat het minder is qua materiaal. Maar dat hoeft niet per se slechter te zijn.'

Ook werd hem gevraagd naar zijn ambities voor het komende seizoen, waarin hij naam moet gaan maken als een van de sterkhouders van zijn ploeg. 'Ik sta er niet zo goed voor als ik zou willen. Na Oman heb ik een tijdje niet gekoerst, en door privé-omstandigheden heb ik niet volledig kunnen trainen. Nu moeten we dus weer opbouwen. Ik heb met de ploeg afgesproken dat ik in april gewoon top moet zijn. Dat moet er wel inzitten, nu ik door de Ronde van Drenthe en de Ronde van Catalonië een goede voorbereiding heb.' (Foto: Twitter Maurits Lammertink)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws