Baanwielrennen: Lavreysen en Wild bezorgen Nederland twee bronzen medailles Olympische Spelen 2020
Olympische Spelen 2020

Baanwielrennen: Lavreysen en Wild bezorgen Nederland twee bronzen medailles

Baanwielrennen: Lavreysen en Wild bezorgen Nederland twee bronzen medailles

De Nederlandse baanwielrenners hebben op de slotdag van de Olympische Spelen wederom twee medailles kunnen bijschrijven. Harrie Lavreysen veroverde een bronzen plak op de Keirin. Kirsten Wild flikte hetzelfde in het Omnium.

In de finale van het Keirin-toernooi kreeg Lavreysen een unieke kans om een derde gouden medaille tijdens deze Spelen binnen te slepen. Die eer ging echter naar de Brit Jason Kenny. De baancoryfee liet het niet aankomen op een sprint en zette direct na het vertrek van de gangmaker een versnelling in. De anderen in de finale konden het gat niet meet dichten.

De strijd om de tweede plek werd gewonnen door de Maleisiër Mohd Azizulhasni Awang. Hij kon zijn wiel net wat sneller over de finish drukken dan Lavreysen, die achterbleef met brons. De Surinamer Jaïr Tjon En Fa reed naar de vierde plek.

Omnium: Wild naar bronzen plak

Wild vervulde haar prestatie met een sterke krachtsinspanning op het laatste onderdeel van het Omnium: de Puntenkoers. De Nederlandse streed daar met Amalie Dideriksen om de derde plek. De Deense had op dit onderdeel een gaatje geslagen, waarna Wild in het verweer moest. Ze dichtte het gat en sprokkelde tegelijk nog wat punten bij een sprint. Hiermee ging ze haar concurrente voorbij, die vervolgens moegestreden niet meer in het stuk voorkwam.

Het Omnium, dat bij het onderdeel Scratch ontsierd werd door een grote valpartij, werd uiteindelijk gewonnen door de Amerikaanse Jennifer Valente. Yumi Kajihara kon de Japanse kijkers verblijden met een zilveren medaille.

Sprint: Braspenninckx sluit af als zevende

Shanne Braspenninckx eindigde in het sprinttoernooi als zevende. Zij streed op de slotdag nog om de vijfde plek, maar kwam er niet aan te pas tegen haar twee tegenstandsters. Het goud ging naar Canada, waar Kelsey Mitchell de verrassende winnares was. Olena Starikova moest genoegen nemen met het zilver. Eerder had zij nog Braspanninckx uitgeschakeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws